Fara doar si poate, este foarte important cum gatim alimentele, pentru a ne pute bucura cu adevarat atat de gustul lor, cat si de nutrientii pe care ii ofera. La fel de important este insa si felul in care le depozitam, iar astazi am pregatit o lista de alimente care nu trebuie tinute niciodata in frigider.
Asadar, daca pana acum acum aveai dubii si nu stiai daca rosiile sau cartofii, de exemplu, trebuie pastrati in frigider, te vom lamuri in randurile ce urmeaza.
Alimente care nu trebuie tinute niciodata in frigider
- Cartofii – daca sunt tinuti la rece, amidonul pe care il contin se va transforma in zahar. Este indicat sa fie pastrati in pungi de hartie;
- Rosiile – nu le depozita niciodata in frigider deoarece nu numai ca isi vor pierde gustul, dar vor deveni si foarte moi si apoase. Pastreaza-le la temperatura camererei, dar nu mai mult de trei-patru zile;
- Usturoiul – majoritatea dintre noi pastreaza usutroiul in frigider, din comoditate, dar nu ar trebui sa facem asta, deoarece va mucegai mai repede;
- Ceapa – la fel ca usturoiul, aceasta trebuie tinuta departe de frigider si niciodata in preajma cartofilor deoarece ambele alimente se vor altera mai repede daca sunt asociate;
- Verdeturile – majoritatea gospodinelor pastreaza mararul si patrunjelul intr-un pahar cu apa, in frigider, dar procedeul este doar pe jumatate corect. Intr-adevar, verdeturile se pastreaza mai bine daca sunt tinute intr-un pahar cu apa, insa la temperatura camerei. Daca sunt puse in frigider, vor absorbi din mirosurile celorlalte alimente si isi vor pierde din aroma;
- Avocado – niciodata nu vei gasi de cumparat un avocado deja copt. Asadar, trebuie sa ai rabdare cateva zile pentru a se coace. Nu il pastra niciodata in frigider pentru ca vei astepta… mult si bine. Pastreaza-l intr-o punga de hartie si, daca vrei sa greabesti procesu, pune in aceeasi punga o banana sau un mar;
- Painea – de cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi prea multa paine? Ei bine, daca ai tendina de a o baga in frigider pentru a o pastra mai mult timp, renunta, deoarece aceasta se va usca mult mai repede si nu va mai avea un gust bun;
- Fructele tropicale – fie ca vorbim de ananas, pepene sau banane, aceste fructe nu trebuie niciodata tinute la temperaturi scazute. Ele sunt obisnuite cu temperaturi ridicate, iar daca le depozitezi in frigider, nu vei face altceva decat sa grabesti procesul de alterare;
- Ciocolata – in special pe timp de vara, depozitam ciocolata in frigider pentru a nu se topi, insa daca facem asta, ciocolata va capata un strat alb, care ii va deteriora gustul. Este indicat sa o pastrezi la temperatura camerei, intr-un loc intunecat.
Acum ca stii care sunt acele alimente care nu trebuie tinute niciodata in frigider, afla de AICI cum congelam corect legumele pentru iarna si care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le pui in congelator.
Foto: shapeme.com.au
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: