Romanii nu concep masa de Paste sau de Craciun fara macar un platou cu aperitive. Sigur ca in functie de sezon preparatele difera, dar regula de baza ramane: acestea trebuie sa fie cat mai variate, iar platoul, cat mai atragator. In aceasta privinta, venim in ajutorul gospodinelor si va prezentam in randurile de mai jos cateva idei de platouri pentru Paste. Iar in ceea ce priveste aranjarea mesei de Paste, am pregatit AICI multe idei frumoase, pe care te invitam sa le descoperi.
Aperitive pentru Paste
Asa cum era de asteptat, ouala, branza, dar si preparatele din carne sunt alimente de baza atunci cand vorbim de aperitive pentru Paste. Asa cum vei vedea in cele ce urmeaza, am inclus in lista noastra cateva modele de platouri simple, din cel mult patru preparate, precum si platouri incarcate cu alimente diverse, de la masline sau struguri, pana la mai multe tipuri de sunca sau legume.
Aperitive pentru Paste
Nu incape indoiala ca cele mai populare sunt platourile cu aperitive reci (branza, sunca, rosii, castraveti, ardei si alte legume, dar si masline, struguri, sau alte fructe, dupa preferinte). Cu toate acestea, poti sa incluzi orice preparat iti doresti. De exemplu, poti face o rulada cu legume proaspete si crema de branza sau un chec cu legume. La fel de bine poti realiza un platou cu crochete de pui sau cascaval pane, spre exemplu. Cand vine vorba de platouri cu aperitive pentru Paste, nu exista reguli scrise – fiecare pregateste preparate preferate de membrii familiei sau de prietenii care vin in vizita.
Aperitive pentru Paste
De departe, preferatele noastre sunt platourile in care se regasesc cat mai multe legume de sezon, care dau culoare, dar si savoare aperitivelor pentru Paste. Te invitam sa descoperi propunerile noastre in randurile de mai jos si, ca de obicei, suntem curiosi sa aflam care sunt preferatele tale si cu ce meniu ti-ai propus sa iti impresionezi musafirii anul acesta, de Paste.
Foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: