Mai sunt oficial 10 zile pana la Craciun si toata lumea este deopotriva incantata si ocupata cu pregatirile. Gospodinele fac curatenie in toata casa, schiteaza meniul pentru sarbatori, decoreaza casa si cumpara ultimele accesorii pentru impodobirea bradului. Dupa ce am vazut cum pregatim cea mai buna salata de beouf si care este ingredientul gresit pe care multe gospodine il folosesc si am trecut in revista cateva alternative la bradul de Craciun, revenim cu alte idei hazlii. De data aceasta, vorbim despre bradul din farfurie. Mai exact, va prezentam in randurile de mai jos cateva idei frumoase si usor de pus in practica care sa va inspire pentru masa de sarbatori. Cu siguranta, creativitatea voastra va fi apreciata de intreaga familie.
Bradul din farfurie. Idei hazlii pentru meniul de Craciun
Platou cu branza si struguri
Stim foarte bine ca branzeturile si strugurii merg mana in mana, iar aceasta regula o putem aplica si de sarbatori. Pentru a realiza acest platou ai nevoie de 2 sau 3 tipuri diferite de branza/ cascaval, de struguri albi, negri si roze si de cateva fire de rozmarin. In varful bradului poti sa pui fie cateva fire de verdeata, fie branza in forma de stea sau chiar o rosie cherry. Daca vrei, poti sa realizezi platoul doar in doua culori si astfel vei avea nevoie de un singur tip de branza/ cascaval si un soi de struguri. Inspira-te din imaginile de mai jos si opteaza pentru modelul care iti place cel mai mult.
Platou aperitiv
L-am numit platou aperitiv deoarece contine atat mezeluri, cat si legume, branza sau diverse snacksuri. Poti folosi orice aliment pe care stii ca familia ta il indrageste. De la saratele, covrigei, masline sau biscuiti sarati, pana la branzeturi, rosii cherry sau frunze de salata.
Platou din legume
Daca iti doresti sa contina mai multe legume, poti realiza un platou din broccoli, conopida si rosii cherry, ca in imaginea de mai jos sau unul din pastai, morcovi, castraveti, ardei si, bineinteles, rosii.
Foto: pinterest
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: