Atunci cand vine vorba de congelarea alimentelor, multe persoane nu tin cont de anumiti pasi importanti si astfel, nu doar ca alimentele se altereaza, dar exista riscul ca persoanele care le consuma sa se si imbolnaveasca. Astfel, dupa ce am discutat AICI despre congelarea corecta a legumelor pentru iarna, astazi revenim cu un articol in care vorbim despre cum se congeleaza corect carnea si va oferim cateva sfaturi utile in ceea ce priveste pastrarea carnii la congelator. Ca de obicei, asteptam comentariile voastre AICI, pe pagina noastra de Facebook.
Pana atunci, haideti sa vedem impreuna cum se congeleaza corect carnea, ca sa nu ne imbolnvam dintr-o neatentie.
Cum se congeleaza corect carnea. Ghid complet de congelare a carnii
Am pregatit mai jos un scurt, dar complet ghid de congelare a carnii, care sa te ajute:
In cazul in care vrei se folosesti carnea in decurs de o saptamana, o poti congela in ambalajul sau original. Altfe, trebuie sa o reimpachetezi, daca vrei sa o pastrezi la congelator pentru o perioada mai lunga. Primul pas este sa tai carnea in bucatele mici, astfel incat atunci cand o decongelezi, sa poti sa decongelezi doar atat cat ai nevoie.
Dupa ce ai taiat-o, indeparteaza surplusul de grasime si clateste carnea bine inainte sa o pui la congelator, astfel incat sa se formeze un strat de gheata care sa o protejeze. Impacheteaz-o bine in folie de aluminiu sau intr-un strat gros de folie de plastic si strange ambalajul astfel incat sa elimini aerul. Nu in utlimul rand, nu uita sa treci data congelarii pe toate pachetele, astfel incat sa nu le consumi, daca au fost tinute prea mult timp la congelator. Ideal ar fi ca dupa ce ai pus carnea in congelator, sa nu deschizi usa congelatorului 2-3 zile.
Cum se congeleaza corect carnea. Cat putem pastra carnea la congelator
In functie de tipul de carne, iata cat de mult o poti patra la congelator:
- carnea de miel, muschiul si cotletul de vita – cel mult 8 luni;
- carnea de porc – cel mult 6 luni;
- carnea de vita tocata – cel mult 3 luni;
- puiul intreg – cel mult 8 luni;
- puiul transat si rata intreaga – cel mult 6 luni;
Cum se congeleaza corect carnea. Sfaturi utile
Incheiem articolul cu cateva sfaturi utile, pe care trebuie sa le respecti, pentru a nu te imbolnavi de la carnea congelata:
- cu cat carnea e mai frageta, cu atat se va pastra mai mult timp proaspata in congelator;
- congelatorul ar trebui sa aiba o temperatura in medie de -18 grade Celsius;
- carnea decongelata nu se recongeleaza niciodata! Astfel, verifica mereu ambalajele de pe pachete de carne din magazine, pentru a vedea daca au fost congelate inainte.
Foto: libertatea.ro, hippressurecooking.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: