Gradina din spatele casei este cel mai intim loc verde de care va puteti bucura. Recomandam cu caldura interesantele combinatii de pietris, pavaj, gazon si straturi de flori.
In acest colt de vis al curtii voastre puteti ”strecura” si o zona de socializare si de luat masa, iar un foisor este ideal in acest sens. Aflati cum puteti construi unul de unii singuri intr-un articol publicat de noi lunile trecute si disponibil aici.
Mai jos, va prezentam 10 idei spectaculoase pentru gradina din spatele casei. Printre imagini strecuram si mici sfaturi de gradinarit care ar putea sa va fie de folos.
Sfat: Chiar daca aveti spatiu mult sau putin la dispozitie in gradina din spatele casei, faceti o schema a lucrarii inainte. Ganditi si o mica dezvoltare verticala a gradinii. Puteti pozitiona plante chiar si pe garduri, in ghivece suspendate sau cu ajutorul tevilor PVC, decoratiunile pot infrumuseta si zidurile exterioare ale casei, aleea poate fi marginita de randuri de ghivece care sa suplimenteze spatiul verde etc. Si, daca tot suntem la capitolul plan de bataie, ganditi-va si la un loc pentru depozitarea uneltelor de gradina. O casuta de gradina poate fi ideala in acest sens.
Sfat: Pregatiti din timp pamantul pentru operatiunile de cultivarea a gazonului, a legumelor sau a florilor. Sapati din toamna terenul pe care vreti sa plantati primavara, de exemplu. Daca aveti probleme cu buruienile, incercati sa scapati de ele in sezonul premergator plantarii. Daca vreti sa plantati pomi, sapati gropile lor cu cateva saptamani inainte, pentru ca marginile gropii sa fie usor de penetrat de radacinile inca fragilului copacel. Am scris pe larg despre plantarea pomilor fructiferi aici.
Sfat: Poate nu stiati ca unele plante pur si simplu nu se suporta intre ele. Nu este nimic la figurat in fraza anterioara, exista flori care nu pot creste langa anumite legume si invers. Avem o lista cu aceste plante aici. Totusi, exista si plante care se sprijina intre ele, iar exemple din belsug sunt aici.
Sfat: Cand puneti pamant intr-un strat inconjurat de alei, incercati sa depasiti un pic nivelul acestora din urma. Pamantul se va tasa in timp si va cobori destul de mult. Asigurati-va ca apa nu balteste in niciun loc. Daca apa va balti, gazonul din respectivele locuri va avea mai intai o culoare diferite, apoi va pieri pur si simplu.
Dincolo de aceste mici sfaturi, totul depinde de imaginatia voastra. Imaginile din acest articol au rolul de a va inspira. Noi am incercat sa selectam idei cat mai reusite. Am fi incantati sa vedem si gradinile voastre. Ne puteti trimite imagini la adresa redactia@casepractice.ro, iar noi le vom publica pe site.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: