Casele cu mansarda sunt, probabil, cele mai practice dintre locuinte. Cu un design cochet, atragator, acest tip de case raspunde cel mai bine nevoilor unei familii, fara a genera costuri prea ridicate. Intr-o lume tot mai inghesuita, casele cu mansarda sunt raspunsul ideal pentru cei care vor o locuinta de dimensiune medie, un compromis firesc intre costuri si spatiu functional. Pentru ca am mai vorbit de case cu mansarda, de data aceasta avem in vedere proiecte de case moderne cu mansarda.
Primul proiect descrie o casa moderna, de suprafata mica, dar care compenseaza prin designul cu spatii exterioare bine delimitate de materialele de constructie diferite. Casa se intinde pe o suprafata construita de 128 de metri patrati si este structurata intr-un spatiu deschis la parter care cuprinde livingul, bucataria si sala de mese, alaturi de o baie, in timp ce la etaj se afla trei dormitoare si o baie. In spate, o terasa situata sub o pergola este un spatiu ideal pentru relaxare alaturi de familie. Casa se distinge prin spatii exterioare croite pe diferite materiale de constructie, caramida sau placi de granit, care dau locuintei un aspect cromatic interesant. Pretul la cheie este de aproape 45.000 de euro, spun constructorii pe site-ul de prezentare.
Al doilea exemplu este, spun designerii, o casa care exprima o inclinatie spre traditionalism, avand o forma compactă, solida, data de designul impozant. Este casa pe care ar putea-o prefera o familie activa, aflata in cautarea unei solutii de viata comoda, practica si eleganta. Locuinta se intinde pe 186 de metri patrati si are in structura sa trei camere de locuit: un spatiu deschis la parter – living, sufragerie si bucatarie – si doua dormitoare la etaj, alaturi de trei bai. Dormitorul matrimonial se deschide pe doua balcoane spatioase care ii ofera o vedere ampla.
Al treilea proiect ne prezinta o casa cu un design futurist, cu fatada acoperita in aluminiu a carui prezenta este sparta de culorile din placile de PVC care acopera o parte din ferestre. Casa are dedicat parterul spatiilor pentru familie si socializare, extinse in afara printr-o terasa care o inconjoara pe trei laturi, in timp ce la etaj se afla spatiile de odihna cu balcoane care ies in relief si dinamizeaza structura compacta a locuintei.
Surse: Eproiectedecase.ro, Conprocasa.ro, Uberhause.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: