In cazul in care obisnuiesti sa gatesti de mult timp, cel mai probabil ai descoperit multe trucuri pe parcurs, care acum iti fac munca mai usoara. Pentru a veni in ajutorul tau in aceasta privinta, iti mai spunem si noi cateva. Astfel, citeste in continuare pentru a afla 10 secrete dezvaluite de bucatari.
10 secrete dezvaluite de bucatari
- Ca sa tai o felie perfecta de tort, trece intai cutitul pe sub un jet de apa fierbinte. In acest fel, tortul nu se va mai lipi de lama cutitului;
- Atunci cand cumperi lamai, fii atenta la coaja lor. Astfel, cu cat coaja lamaii este mai subtire, cu atat ea este mai acra;
- Pentru a verifica daca un ou este proaspat, fii atenta la inelele din jurul galbenusului. Astfel, cu cat albusul se extinde mai mult, cu atat oul este mai vechi;
- Patrunjelul, mararul si leusteanul vor ramane proaspete mai mult timp daca le infasori cozile în folie de aluminiu;
- Ca sa reincalzesti pizza ca si cand abia ar fi fost facuta, stropeste-o cu apa inainte de a o baga la cuptor, ca sa se rehidrateze;
- Pentru a praji perfect un carnat, atat pe interior cat si pe exterior, cresteaza-l usor inainte;
- Daca faci burgeri, creeaza o adancitura in mijlocul carnii, pentru a diminua timpul de coacere;
- Un tort deja taiat isi va pastra prospetimea pentru mai mult timp daca pui pe marginile interioare cate o felie de paine atasata cu o scobitoare;
- Pentru a gati bacon-ul perfect, pune feliile pe o folie de aluminiu, intr-o tava intinsa, si coacele la cuptor pentru 12 minute, la temperatura de 204 grade Celsius;
- Nu in ultimul rand, defineste portiile dupa marimea mainii tale:
– 1 unghie de la degetul mare = 1 lingurita de unt, maioneza, margarina;
– 1 palma (fara degete) = 100 g peste sau carne;
– 2 palme rase = 30 g chipsuri sau biscuiti;
– 1 palma rasa = 1/2 cana paste, orez sau fasole;
– 1 deget mare = 1-2 linguri branza sau unt de arahide;
– 1 pumn = 1 cana supa, fructe sau legume.
Foto: pixabay.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: