Ca orice alt loc de lucru, bucătăria are nevoie de toate ustensilele necesare, pentru ca tu să îți poți face treaba cât mai rapid și mai confortabil. Tu bifezi toate cele 14 tipuri de ustensile necesare?
Indiferent că iubești să gătești și să petreci timp în bucătărie inventând tot felul de rețete și combinații sau ești adepta cinelor rapide și reci, ai nevoie de ustensilele potrivite dacă vrei să te bucuri de confort în timpul petrecut la blatul de lucru.
Poate unele dintre sugestiile recomandate de profesioniștii în domeniu sunt evidente, însă nu ar fi rău să parcurgi această listă în totalitate, ca să te asiguri că bucătăriei tale nu-i lipsește nimic. Iată care sunt cele 14 tipuri de ustensile care nu trebuie să-ți lipsească:
- Cuțite – un set complet de cuțite – inclusiv unul de măcelar, pentru a tăia carnea, și unul special pentru mărunțit – nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Sfatul nostru este să nu faci economie la acest capitol. Investește din start în produse de calitate, care au o durată mare de viață și nu se deteriorează în timp. Însă nu le comanda online. Ar trebui să vezi cât de confortabil se simt în mână – este o bună metodă și de a evita accidentele nedorite. Pentru ajutor poți consulta și acest ghid ilustrat;
- Răzători – de folos și la prepararea deserturilor, și la pregătirea unei cine consistente, răzătorile sunt practice și nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Sunt cel puțin 6 tipuri de răzători disponibile pe piața de la noi. Trebuie doar să alegi modelele care răspund cel mai bine nevoilor tale;
- Plăci de tocat – doua ar fi ideal – una pentru crudități, alta pentru a tăia mâncarea deja gătită. Cele din plastic sunt foarte funcționale, simplu de curățat și ieftine. Caută unele pe care să le poți băga la mașina de spălat vase;
- Boluri – un set de 3 boluri de mărimi diferite care încap unul în celălalt sunt versatile și nu ocupă mult spațiu. Alege-le pe cele din inox. Durează o viață;
- Linguri și căni de măsurat – un set de linguri de măsurat și două de căni – unul pentru lichide, altul pentru ingrediente solide – ar trebui să fie suficiente pentru orice bucătărie;
- Oale, cratițe și tigăi – cele cu teflon sunt ideale pentru cei care de abia învață să gătească. Însă nu folosi ustensile din metal împreună cu ele. Vei avea nevoie însă și de unele din inox și unele create special pentru prepararea sosurilor;
- Termometru de bucătărie – se găsește în cam orice supermarket și este necesar pentru bucătarii pretențioși, care vor preparate gătite ca la carte;
- O strecurătoare – asigură-te că încape în chiuvetă și alege una în funcție de numărul de persoane pentru care gătești de obicei;
- Tăvi pentru cuptor – una pentru prăjituri, una pentru plăcinte la cuptor, una pentru prăjeli, una pentru pizza și un set din sticlă. De diferite forme și mărimi;
- Caserole – pentru a păstra la frigider sau congelator ingrediente și preparate. Alege unele care se pot folosi și în lăzi frigorifice, și în cuptorul cu microunde;
- Slow cooker – trebuie ales în funcție de numărul de persoane pentru care gătești. Mâncare gătită așa este mai sănătoasă, spun specialiștii;
- Mixer – versatile și foarte ieftine, mixerele nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie;
- Blender – perfect pentru supe-creme, smoothie-uri sau dressinguri de salate, blenderul este instrumentul care nu lipsește din bucătăria unei persoane preocupate de mâncatul sănătos;
- Alte ustensile – spatule care nu se lipesc, o ustensilă pentru curățat legume, o lingură cu găuri pentru spaghete, clești, linguri de lemn, un tel, o lingură pentru înghețată, un storcător de citrice manual, un sucitor, un topor pentru carne și un polonic – toate ar trebui să se afle și în bucătăria ta.
Bifezi toate aceste ustensile? De ce ai mai avea nevoie în bucătărie?
Sursă foto: rawpixel.com/Pexels