Bucataria este laboratorul dumneavostra personal, incaperea care trebuie sa fie cel mai bine organizata pentru ca totul sa mearga snur. Va prezentam 20 de trucuri extrem de utile in bucatarie pentru o organizare ca la carte.
1. Sortati ustensilele dupa intrebuintare
Nu mai pierdeti timpul sa cautati o spatula printre teluri si alte ustensile, riscand sa ardeti mancarea de pe foc. Tineti-va instrumentele la vedere, grupate dupa modul de intrebuintare (spatule, linguri de lemn, instrumente pentru servire etc.).
2. Grupati si vasele si aparatura
In mod similar, incercati sa grupati si vasele si aparatura in functie de ce gatiti in sau cu ele. In exemplul de mai jos, vedem un dulapior numai pentru vasele si aparatura folosite la prajituri.
3. Lista de cumparaturi pe usa de la camara
Folositi o vopsea pe care sa puteti scrie cu creta pe usa de la camara, ca sa notati acolo ce aveti de cumparat.
4. Depozitati pe tava
Ca sa nu va intindeti dupa fiecare borcanas pana la capatul raftului din camara sau dulapior, puneti pe o tava de copt diversele recipiente mici. Aceasta va fi usor de manevrat si mai usor de curatat decat raftul, daca se varsa ceva.
5. 20 de trucuri extrem de utile in bucatarie. Condimente la indemana
Economisiti spatiu pe blatul pentru gatit si tineti in ordine uleiul de masline, sarea, piperul si alte condimente pe care le folositi frecvent, folosind un suport de prajituri. Dedesubt puteti pune alte condimente, pe care le folositi mai rar.