Amenajarea unei locuinte se poate transforma intr-o adevarata corvoada deorece necesita multa implicare si o atentie foarte mare la detalii. Daca in ceea ce priveste dormitorul, lucrurile sunt putin mai simple, atunci cand vine vorba de amenajarea unei bai, specialistii sustin ca oamenii fac, de regula, aceleasi greseli. Care sunt acestea, dar si care sunt sfaturile specialistilor pentru o baie amenajata ca la carte, aflati din randurile de mai jos:
3 greseli pe care le faci atunci cand amenajezi baia: sfaturi de la specialisti
Foarte multe persoane, atunci cand amenajeaza o baie, uita un aspect foarte important: baia trebuie sa fie si functionala, nu doar aspectuoasa, iar asta implica spatiu suficient pentru depozitarea obiectelor indispensabile. Asadar, atunci cand amenajam baia, amplasam intai obiectele necesare si apoi pe cele care au un scop strict decorativ. Desi la prima vedere pare un proces complicat, amenajarea baii se poate transforma intr-o activitate distractiva, daca tinem cont de sfaturile specialistilor. Astfel, va invitam sa cititi in continuare pentru a afla care sunt cele mai frecvente 3 greseli in amenajarea baii, precum si cum puteti sa le evitati:
Cabina de dus
Cabina de dus este una dintre cele mai importante elemente din baie deoarece ocupa cel mai mult spatiu. Asadar, alegerea unei cabine de dus ar trebui sa reprezinte o prioritate. Odata ales modelul potrivit, puteti sa va organizati mult mai bine spatiul deoarece veti sti cu exactitate daca va mai ramane loc pentru un dulap sau poate chiar pentru masina de spalat. Desigur ca daca dispuneti de o baie de dimensiuni mari puteti opta si pentru o cada, insa pentru o baie mica sau medie, specialistii ne recomanda sa alegem o cabina de dus.
Spatiile de depozitare
In amenajarea baii, in special daca vorbim despre o baie mica, spatiile de depozitare sunt esentiale, pentru a nu lasa impresia unei incaperi aglomerate, insa foarte putine persoane le iau in calcul. Etajerele sau dulapurile suspendate sunt cea mai simpla solutie pentru a economisi spatiu si a avea, in acelasi timp, suficient loc pentru depozitarea unor lucruri esentiale. Aici puteti pastra prosoapele de baie, geluri de dus, sampoane, produse sanitare si cosmetice, de exemplu. Daca nu tineti cont de spatiile de depozitare, baia va parea mult mai aglomerata, dezorganizata si va arata ca si cand a fost amenajata in graba, cu un buget minim si fara prea mult efort.
Lavoarul
Un aspect foarte important, dar de cele mai multe ori trecut cu vederea, este alegerea corecta a lavoarului. Sigur ca ne dorim un lavoar mare si comod, insa daca baia este de dimensiuni mici, acesta nu va face altceva decat sa ocupe prea mult spatiu. Daca pentru o baie de dimensiuni mari puteti alege orice tip de lavoar va doriti, pentru baile mici specialistii ne recomanda sa alegem lavoare mici, suspendate.
Sursa foto: pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: