Cu totii ne dorim o locuinta proprie, insa de multe ori, acest lucru poate parea imposibil de realizat, avand in vedere preturile caselor si apartamentelor din Romania. Si pentru ca o locuinta este o investitie pe termen lung, ne gandim si la viitor si ne dorim sa ne achizitionam o casa spatioasa, ideala pentru o familie, nu doar pentru o singura persoana, cum ar fi o garsoniera.
Pentru ca a economisi bani pentru a-ti achizitiona o casa este, fara doar si poate, o metoda pe care nu o poti lua in considerare deoarece nu este o metoda realista (asta in cazul in care nu ai un salariu de cateva mii de euro pe luna), cele mai multe persoane apeleaza la credite bancare pentru a-si indeplini un vis si a-si cumpara o locuinta.
Mai jos, am pregatit 3 metode care te pot ajuta sa iti cumperi casa visurilor tale:
Creditul pentru prima casa – poate una dintre cele mai populare metode este creditul pentru prima casa. Astfel, daca indeplinesti unele conditii pentru a fi eligibil pentru acest credit (cele mai importante sunt sa nu ai nicio proprietate pe numele tau si sa fii angajat de cel putin 6 luni + salariul sa fie unul care se incadreaza in limitele bancii respective), poti sa iti achizitionezi o locuinta in cativa pasi simpli. Sigur ca vei o avea o rata luna la banca, in functie de suma pe care ai imprumutat-o.
Creditul ipotecar – o alta varianta a creditului pentru prima casa este creditul ipotecar. Pentru cei care nu stiu, creditul ipotecar consta intr-un imprumut destinat achizitionarii, constructiei sau renovariii unei locuinte si se garanteaza tot cu locuinta respectiva pentru a se asigura obligatia platii creditului. In cauzul in care ai deja un credit ipotecar, ar trebui sa stii ca exista si optiunea de refinantare credit ipotecar. Astfel, prin refinante poti obtine conditii de creditare mai avantajoasa, cu costuri mai mici si implicit o rata lunara mai mica si chiar posibilitatea obtinerii unei sume suplimentare de bani.
Card de credit – in mod evident, dupa ce ai achizitionat o locuinta, trebuie sa o si mobilezi, iar aici banii pot fi din nou un impediment deoarece este vorba de o suma destul de mare – o locuinta noua necesita, fara doar si poate, o investitie destul de mare. Astfel, cea mai la indemna optiune pentru mobilarea unei locuinte noi este reprezentata de un card de cumparaturi, care te ajuta sa cumperi tot ce ai nevoie si iti da posibilitatea sa platesti in rate bunurile achizitionate.
E adevarat ca a avea imprumuturi nu este situatia ideala, insa daca ratele sunt platite la timp, nu exista niciun dezavantaj al acestor metode. La urma urmei, visurile noastre merita orice sacrificiu, nu?
Foto: idfabriek.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: