Chiar dacă este închisă, o terasă devine inutilizabilă pe timp de iarnă fără o sursă de căldură. Este păcat să investești timp și bani în terasă, dacă te poți folosi de ea doar câteva luni pe an. Din fericire, tehnica a evoluat mult în acest domeniu, astfel că ai la îndemână mai multe soluții de încălzire pentru restaurante și acasă, în funcție de suprafață și de combustibilul pe care vrei să-l utilizezi.
Iată sugestiile noastre:
Încălzitoare electrice
Sunt disponibile în dimensiuni și modele variate, pentru terase mai mici sau mai mari și sunt ușor de manevrat și instalat, necesitând doar o priză în apropiere. Sunt echipamente eficiente și pot fi utilizate în siguranță în spații închise, fiind sută la sută echipamente eco-friendly, fără emisii poluante. În funcție de mărimea lor, pot avea o acoperire de până la 6 metri. Singurul lor inconvenient este că depind de sursa de energie, astfel că este necesar să ai prize acolo unde este nevoie de ele, ori trebuie să te folosești de prelungitoare.
Încălzitoare cu infraroșu
Sunt perfecte pentru terase mai mici și balcoane. Aceste încălzitoare folosesc radiația infraroșie pentru a încălzi obiectele din jur care, la rândul lor, încălzesc atmosfera. Se pot monta pe perete sau pe tavan și au o rază de acțiune de câțiva metri pătrați. Și aceste încălzitoare au nevoie de o sursă de curent.
Încălzitoare pe gaz
Au o mobilitate foarte mare, putând fi amplasate oriunde este nevoie de ele, însă produc emisii de CO2, astfel că terasa închisă trebuie în permanență aerisită. Încălzitoarele cu gaz pot folosi ca sursă de energie propan, butan sau GPL, însă există și modele profesionale care pot folosi mai multe tipuri de gaz. Cel mai mare avantaj al acestui tip de încălzitor este că poate fi mutat oriunde, pentru că este dotat cu butelie încorporată în partea de jos a echipamentului. Butelia trebuie înlocuită când se termină gazul. Încălzitoarele cu gaz au rază de acțiune medie și mare și sunt disponibile în diverse modele. Sunt echipamente mai economice, pentru simplul motiv că gazul este mai ieftin decât energia electrică, însă trebuie să te asiguri că ai o butelie de rezervă în cazul în care terasa este folosită în permanență. În afara emisiilor de CO2, trebuie să mai ai grijă la un aspect: este un echipament cu flacără deschisă și este necesar să te asiguri că este protejată, pentru a te feri de probleme.
Înainte de a face o investiție în această direcție, documentează-te și vezi care sunt caracteristicile acestor echipamente, ca să știi ce se potrivește mai bine cu nevoile tale. Găsești toate detaliile în acest material.
Foto: Pexels