Lucrarile de construire a unei case nu sunt deloc usoare, necesita timp si adesea sunt si costisitoare. Din acest motiv, de cele mai multe ori bugetul alocat unei constructii este depasit, iar lucrarile intarziate, daca nu abandonate. Daca ai in plan sa construiesti o casa si vrei sa optimizezi costurile, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa reduci cheltuielile sau macar sa le mentii la un nivel optim.
Apeleaza la specialisti pentru consultanta
Desi multi beneficiari ar crede ca specialistii sunt una dintre cele mai mari cheltuieli, in realitate acestia te pot ajuta cu informatii specializate, care sa ofere valoare proiectului tau. De la ei poti invata cum alegi terenul pentru casa ta, care tip de armatura este cea mai potrivita pentru stalpi, sau care sunt cele mai potrivite invelitori pentru o mansarda. Tot ei te pot indruma si catre specialistii de care ai nevoie pentru realizarea studiului geotehnic si a proiectului tehnic, lucruri absolut necesare, fara de care nu vei primi autorizatia de construire. Astfel, desi pare mai costisitor sa apelezi la un specialist, in realitate te costa mai mult nestiinta si timpul pierdut in cautarea informatiilor, cata vreme ele pot fi obtinute rapid si concret, chiar de la profesionisti.
Opteaza pentru materiale de calitate
Cu siguranta orice produs poate fi gasit intotdeauna mai ieftin in diferite locuri. Specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca a gasi o oferta mai buna de pret pentru produsul dorit nu este o problema, cata vreme pretul mai mic nu vizeaza de fapt un material similar, dar cu caracteristici mai slabe decat cel initial. Practic, desi caracteristicile ar putea fi similare, in unele cazuri vorbim despre rezistente mai scazute, durabilitate scazuta sau chiar lipsa calitatii pe de-a-ntregul.
Totusi, daca te vei documenta, vei vedea ca exista platforme specializate care te pot ajuta atat cu informatii utile in procesul de constructie, cat si cu oferte promotionale la materiale de constructii, care te vor ajuta sa faci economii. Aceste oferte cu siguranta sunt binevenite si la fel de sigur nu ar trebui sa le pierzi din vedere.
Respecta cerintele proiectului tehnic
A construi responsabil nu inseamna sa cumperi materiale in plus, aruncand in acest fel banii pe fereastra. Aminteste-ti mereu ca ceea ce este notat in cadrul proiectului tehnic are intotdeauna un adaos care sa suplineasca eventualele pierderi, astfel incat achizitia ta sa fie acoperita. Daca totusi vrei sa ai si tu propria marja de siguranta, atunci limiteaza cumparaturile la un anumit procent peste valoarea initiala, astfel incat sa nu iti blochezi banii in materiale de constructii.
Alege materiale moderne
Materialele moderne de constructii aduc cu ele proprietati excelente in aria lor de lucru. Pentru a implementa aceste materiale in proiectul tau te poti sfatui cu arhitectul sau cu inginerul proiectant, astfel incat oricare dintre acesti specialisti sa te poata ghida cu privire la alegerea ta. Se poate ca uneori anumite tipuri de materiale sa nu poata fi folosite din considerente constructive, insa daca ai o anumita idee atunci poate ca ar trebui sa o discuti cu un profesionist pentru a vedea in ce masura poate fi pusa in practica. Betonul aditivat, vata bazaltica sau spuma poliuretanica pentru izolare, piatra naturala sau rasina epoxidica pentru pardoseli, toate aceste materiale aduc mari imbunatatiti spatiului construit.
Construirea unei case nu inseamna sa depasesti bugetul sau sa imprumuti bani pentru a duce la bun sfarsit lucrarile pe care le ai in minte. Uneori este suficient doar sa te organizezi eficient si să apelezi la specialistii potriviti, care sa te ajute acolo unde aria ta de expertiza se termina.