Îți dorești să faci câteva modificări în locuință pe ultima sută de metri? Poți schimba cu ușurință decorul fără să pui la bătaie un buget mare și fără să faci deranj. Pentru un iubitor de bricolaj va fi o adevărată plăcere să se ocupe de redecorarea locuinței, astfel încât să o pregătească atât pentru sărbători, cât și pentru noul an.
Iată câteva soluții practice care vor schimba aspectul pieselor de mobilier.
1. Schimbă picioarele unei mese
Dacă ai probleme cu picioarele de mobilier mai vechi sau îți dorești să faci o schimbare de efect, acesta este un prim pas pe care îl poți face. Deși sunt elemente ce par banale, picioarele pot schimba mult aspectul unei piese de mobilier. Sunt un obiect care are atât rol estetic, cât și funcțional. Spre exemplu, poți înlocui un picior central simplu cu unul cu un design mai deosebit. În prezent, găsești în comerț o varietate de produse (stil, materiale). În funcție de spațiul de care dispui, te poți orienta chiar spre picioare rabatabile.
2. Aplică autocolant pe mobilă
O soluție simplă și rapidă pentru schimbarea aspectului mobilierului este autocolantul. Mai mult de atât, este și avantajoasă din punct de vedere financiar. Noua investiție nu te va ajuta doar să schimbi decorul, ci și să acoperi diverse defecte (pete, zgârieturi, desene). Poți să aplici folie autoadeziva cu imitație de lemn, să optezi pentru o culoare mai intensă ori chiar pentru un model complex. Este la modă autocolantul cu aspect textil, cu printuri florale, exotice si geometrice. Vei obține instant un nou decor care, fără îndoială, îi va surprinde pe cei dragi.
3. Înlocuiește feroneria veche
Sertarele se deschid cu dificultate, ușile dulapurilor au început să scârțâie? Atunci este clar că a venit vremea să schimbi feroneria, ceea ce este o sarcină floare la ureche pentru un pasionat de bricolaj. Achiziționează piese durabile, silențioase și moderne. Consultă gama completă de accesorii pentru mobilă de la MAM Bricolaj: balamale aplicate, balamale la unghi, balamale pentru sticlă, balamale încadrate, balamale semiaplicate, amortizoare pentru sertare, glisiere clasice (fără amortizor), cu amortizor ori tip-on, glisiere cu role, glisiere cu bile, etc.
4. Pune butoni ori mânere noi
Te-ai plictisit de aspectul mobilierului tău, dar încă nu este momentul potrivit să cumperi piese noi? Ei bine, pe final de an, poți să faci o schimbare mică, dar cu efecte mari. Montează butoni ori mânere de mobilier, în ton cu stilul de amenajare și modelul piesei. Găsești pe piață accesorii cu design modern, clasic sau antichizat, pentru fiecare gust. La capitolul materiale, găsești mânere și butoane din plastic, aluminiu, alamă, aliaje zincate și cristal, astfel că ai de unde alege un model potrivit.
5. Montează un scurgător de vase în interiorul dulapului
Bucătăria va părea un spațiu nou, mai aerisit, după ce vasele puse la scurs nu vor mai fi la vedere. Soluția este extrem de simplă, tot ce trebuie să faci este să montezi un scurgător de vase în interiorul unui dulap, de preferat unul aflat în apropierea chiuvetei. Rezultatul va fi unul modern și elegant, exact ca în revistele de amenajări interioare.
Montarea nu este deloc complicată, iar dacă ai emoții la măsurători, alege un scurgător de vase cu lățime reglabilă. Următoarea etapă presupune realizarea unor găuri mici în pereții laterali ai sertarului, în care vor fi introduse tijele reglabile.
Care sunt primele schimbări de pe lista ta?
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-lux-design-interior-interior-1571453/