Cabanele din Alpii elvetieni au fascinat mereu prin designul lor simplu, dar perfect integrat in peisajul montan. Cu balcoane proeminente in fata, special asezate in partea frontala pentru a deschide interiorul catre natura bogata de afara, cu elemente decorative din lemn, materialul predilect de constructie, cabanele elvetiene poarta cu ele un aer rustic autentic, oferind in schimb comfortul zilele noastre. Mai jos vedem cateva case in stil elvetian, de la clasic la modern, toate pastrand insa linia traditionala a cabanelor din lemn.
Primul proiect este o cabana clasica din lemn, cu parter si mansarda, intinsa pe o suprafata de 120 de metri patrati. Cu un aspect exterior simplu, cabana atrage prin fatada definita de balustrazile din lemn lucrat ale balconului si verandei, cu mici pete de culoare alba in spatele lor, in usi si ferestre. Parterul este organizat simplu si practic, impartit intre un living care integreaza si sufrageria si bucataria si un dormitor intr-un colt din spate. O baie si spatii de depozitare completeaza acest nivel. Sus, la etaj, se afla alte doua dormitoare, cu cel principal conectat la balconul spatios, si doua incaperi destinate depozitarii. La urma urmelor, suntem la munte si proviziile trebuie sa fie consistente.
Al doilea exemplu urmeaza stilul clasic al cabanelor elvetiene, dar primeste un plus de elemente moderne, precum spatii vitrate largi, care ii dau o nota distincta, alaturi de un cos de fum inalt, amplasat frontal si imbracat in lemn. Casa are o suprafata de aproape 150 de metri patrati si se intinde pe doua nivele, dintre care unul este un subsol cu iesire directa la exterior. Subsolul este impartit intre doua dormitoare si o camera de zi din care se iese afara prin usi glisante, in timp ce la parter jumatate din spatiu este dedicat livingului, sufrageriei si bucatariei, toate trei la un loc, cu acces pe veranda care incinge casa pe doua laturi. Un al doilea dormitor se gaseste pe acest nivel.
Al treilea proiect ne prezinta o casa moderna care, vazuta de la distanta, pare a pluti in aer. Iluzia optica este data de parterul imbracat integral in sticla peste care se ridica un etaj cu peretii exterori din lemn. Dorinta proprietarului a fost ca locuinta sa ii permita o priveliste panoramica spre natura din jur, mai ales ca structura este una izolata, construita in plina salbaticie. Parterul este rezervat spatiilor de zi si de relaxare, in timp ce etajul gazduieste spatiile de odihna. O terasa exterioara din lemn, inaltata fata de nivelul solului, contribuie din plin si ea la contopirea cu natura.
Surse: Dreamhomesource.com, Floorplans.com, Trendir.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: