Am prezentat, intr-un articol precedent, opt utilizari ingenioase ale amidonului, praful pe care il tinem deoparte, fara sa ii cunoastem adevaratul potential. Revenim astazi cu noi informatii care sa faca din amidon un produs pe care sa va bazati atunci cand aveti nevoie, la curatenie, dar si in igiena personala. Iata deci 9 utilizari mai putin cunoscute ale amidonului din porumb.
Daca v-ati patat de grasime geaca preferata de piele, presarati putin amidon peste pata, lasati-l sa actioneze peste noapte si apoi frecati cu un prosop de hartie putin umezit. O pata de cerneala pe o bluza sau un tricou poate fi usor indepartata daca este acoperita cu o pasta formata din lapte si amidon. Dupa ce se usuca, frecati zona respectiva pentru a indeparta amidonul si apoi spalati.
Daca aveti pielea sensibila si se irita usor la contactul cu hainele, in special in zona gatului unde un guler apretat creeaza adesea probleme, atunci frecati portiunea respectiva cu putin amidon inainte de a imbraca hainele.
Daca parul s-a ingrasat, dar nu aveti timp pentru un dus, atunci presarati niste amidon in cap si la baza gatului, lasati-l 5 minute sa actioneze, apoi frecati usor parul si apoi pieptanati-l. Reteta functioneaza si pentru animalele de companie, indepartand aspectul uleios al parului.
Apelati la amidon pentru a va curata tenul. Folositi doua linguri de amidon si tot atatea de glicerina si adaugati-le unei jumatati de cana de apa. Folositi compozitia in loc de sapun pentru a va curata tenul.
Sireturile de la pantofi s-au innodat atat de tare incat nu le mai puteti desface? Nicio problema, apelati la praful multifunctional pe care sa il presarati peste nodul incapatanat. Acesta va ceda mult mai usor de data aceasta.
Puneti amidon intr-o tigaie, acoperiti cu apa, amestecati bine si apoi lasati compozitia sa fiarba, amestecand in mod regulat, pana cand se ingroasa. Luati de pe foc, lasati sa se raceasca, adaugati coloranti alimentari, amestecati bine si aveti astfel la dispozitie materiale prin care copiii vostri isi pot exprima creativitatea, un fel de plastilina facuta acasa.
In bucatarie, daca adaugati putin amidon oualor inainte de a le bate, compozitia va iesi mult mai pufoasa, mai ales daca pregatiti o omleta. Amidonul este, de asemenea, o solutie sanatoasa la indemana pentru diferite sosuri pe care sa le ingrosati mai repede.
Surse: Remediesandherbs.com, Popsugar.com, Care2.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: