Doi tineri antreprenori din Bucovina, Georgiana și Cosmin, au dat lovitura în afaceri! Afacerea 100% românească care le aduce profit celor doi soți. Despre ce e vorba?
Afacerea 100% românească care le aduce profit celor doi soți
Georgiana și Cosmin Păstrăv au transformat o mică fermă de familie într-o afacere de succes numită Băcănia Boierească. Totul merge de minune, iar cei care cumpără de la ei au parte de produse sănătoase și tradiționale. Vedeta afacerii lor este carnea de vită Angus.
Povestea lor a început prin 2011, la Suceava. Motivați de dorința de a oferi copilului lor o alimentație naturală și lipsită de aditivi periculoși, Georgiana și Cosmin au început vaci și găini.
„La primul copil vrei să fie totul ca la carte,” spune Georgiana, potrivit spotmedia.ro.
Treptat, totul s-a transformat într-o afacere ambițioasă și profitabilă. În prezent, estimările arată o cifră de afaceri de aproximativ 7,5 milioane de lei pentru Băcănia Boierească.
„Socrii mei aveau un service auto, iar prin anii 2000 au deschis și o pensiune și un hotel cu un restaurant, tot aici, în Suceava. Apoi, după ce ne-am căsătorit noi, 2010-2011, am început să cochetăm cu ideea asta de agricultura: au apărut băcănia și Vatra Boierească, o altă pensiune pe care o avem noi spre Gura Humorului, cu căsuțe tradiționale.
După ce ne-am căsătorit noi și a apărut primul copilaș am început să dezvoltăm mai multe concepte. Ei aveau doar partea de pensiune cu restaurant care era destul de generoasă“, a mai adăugat aceasta.
Au apelat la fonduri europene pentru a se extinde
Tinerii au accesat fonduri europene și au reușit să construiască un lanț complet de producție, de la fermă la consumatorul final. Prima dată au început cu o mică carmangerie improvizată în demisolul pensiunii familiale, iar acum o unitate de procesare modernă.
Vita Angus, pe gustul bucureștenilor
Georgiana și Cosmin Păstrăv produc produse de carne procesate din vita Angus, aceasta fiind cea mai cunoscută rasă pentru carne fragedă. Cel mai căutat este salamul de vită Angus, aflat în proces de certificare ca produs tradițional.
Cu multă muncă, au reușit să-și deschidă un magazin în Piața Dorobanți. Clienții apreciază calitatea și aleg doar produse premium.
„Am adus cu noi și alți mici producători din Bucovina, cărora le oferim un loc unde să-și etaleze munca de zi cu zi în speranța că facem o schimbare pe o piață suprasaturată de produse de import,” a mai adăugat Cosmin.
Sursa foto: spotmedia.ro