Un fermier din România a decis să se reprofileze și a renunțat la creșterea animalelor. Și-a transformat total locația, iar acum face bani pe bandă rulantă! Ce afacere prosperă are?
Afacerea prosperă a unui fermier din România
Un bărbat din Movila Miresii, județul Brăila, și-a schimbat total business-ul gândit la început, renunțând la creșterea animalelor în favoarea unei noi afaceri productive care l-a umplut de ban: agroturismul.
În acest fel, el a lansat conceptul inovator de „Nuntă la fermă”, transformând ferma proprie într-un loc unde se organizează evenimente speciale, precum nunți, botezuri etc.
Ferma de la Coadă, un business profitabil
Este vorba despre Ferma de la Coadă din Movila Miresii, din județul Brăila. Dacă înainte aici se creșteau animale, acum este destinația ideală pentru organizarea diverselor evenimente în stil tradițional românesc.
Costurile meniurilor pentru nuntă sunt rezonabile, iar invitații se pot bucura de prăjituri tradiționale românești, precum plăcinte și cornulețe.
A renunțat la creșterea animalelor
Marius Coadă a vrut inițial să crească animale, dar și-a dat seama că afacerea nu-i aducea niciun profit. Așa că și-a schimbat ideea de business către agroturism. În prezent, locația are un succes mare.
”Eu am cumpărat ferma în 2018, am tatonat terenul cu creșterea animalelor, dar nu a fost profitabil, am ieșit în pierdere pentru că nu aveam pământ. Deținem ferma de un hectar și atât. Este o fermă mixtă, iar după pandemie ne-am reorientat. Prietenii ne spuneau că vor să vină pe la noi pentru că nu aveau unde merge în altă parte. Ulterior, aveam din ce în ce mai mulți vizitatori, de la școli, familii cu copii, și ne-am axat pe partea aceasta agroturistică”, a spus Marius Coadă, administratorul fermei, pentru agrointel.ro.
Organizează evenimente
Înainte, Ferma de la Coadă din Brăila era, de fapt, o locație unde se cultivau doar legume. Pe lângă evenimente, acolo se organizează și tururi pentru copiii care vor să descopere animalele din fermă. În plus, ferma oferă și plimbări cu caii și ateliere de morărit pentru cei mici.
„În 2022 am dat drumul la conceptul de fermă pedagogică și atunci am înmulțit numărul de specii și am împuținat numărul de capete. Facem evenimente pentru copii, avem un tur prin fermă, iar copiii împreună cu unul dintre fermierii noștri descoperă animalele de fermă. Fac plimbări cu caii, au ateliere de morărit, am deschis primul punct gastronomic din Brăila și avem u ce să producem mâncarea. Nunta pe care am găzduit-o a fost tot pe baza produselor din fermă, adică meniul propriu-zis a conținut produse făcute de noi în fermă”, a mai declarat bărbatul.
Sursa foto: FermaDeLaCoada