In ziua de astazi, nimeni nu mai are timp sa gateasca in fiecare zi, iar cei care obisnuiesc sa gateasca, pregatesc mancarea pentru cateva zile si apoi o reincalzesc atunci cand au nevoie. Cu toate acestea, exista anumite alimente care nu ar trebui reincalzite niciodata. Nu doar ca isi pierd proprietatile nutritive, dar unele dintre ele pot deveni chiar toxice si te poti imbolnavi daca le consumi.
Citeste in continuare care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le incalzesti niciodata:
Alimente care devin toxice daca le reincalzesti
Ciupercile
Desi au foarte multe vitamine si aminoacizi, ciupercile nu sunt digerate foarte usor, de cele mai multe ori. Daca ai pregatit o tacanita cu ciuperci sau un pilaf cu ciuperci, sa stii ca acestea vor suferi modificari (isi schimba compozitia si gustul), atunci cand le reincalzesti, iar asta poate duce la diferite probleme digestive (balonare, crampe abdominale si altele), iar beneficiile lor asupra sanatatii vor fi nule. In schimb, ciupercile sunt extrem de bune pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa ce le-ai preparat.
Spanacul
Spanacul contine foarte multe vitamine si minerale, asadar, e indicat sa il incluzi in alimentatia ta. Insa acesta isi pierde nutrientii atunc cand il reincalzesti si, daca temperatura este prea mare, el poate fi chiar daunator pentru organism.
Carnea de pui
Daca este incalzit la o temperatura inalta, compozitia proteinelor din carnea de pui se schimba, iar carnea de pui va fi mai greu de digerat. Este indicat sa mananci carnea de pui rece, dar daca vrei neaparat sa o reincalzesti, fa-o la foc mic.
Alimente care devin toxice daca le reincalzesti
Ouale
In cazul in care vrei sa reincalzesti omleta, este bine sa stii ca ouale devin toxice atunci cand sunt reincalzite. Astfel, daca ai fiert cateva oua, le-ai prajit sau ai facut omleta si vrei sa le mananci, dar s-au racit, lasa-le sa ajunga la temperatura camerei. O alta solutie este sa le adaugi in salata sau in sandvis.
Cartofii
La fel ca ciupercile, cartofii isi pierd gustul si beneficiile lor pentru sanatate atunci cand sunt reincalziti. Indicat este sa ii gatesti in cantitati mici si sa ii mananci imediat dupa ce i-ai preparat.
Telina
Nu in ultimul rand, telina trebuie scoasa intotdeauna din supe dupa ce a fost gatita. Aveti mare grija sa nu reincalziti supe care contin telina deoarece atunci cand este reincalzita aceasta poate fi daunatoare pentru organism.
Foto: bellanaija.com, countryliving.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: