Amenajarea holului poate fi o adevarata provocare. Pe de-o parte, avem tendinta de a depozita foarte multe lucruri in hol, dar in acelasi timp ne dorim un spatiu deschis si aerisit. Pentru ca stim cat de dificil poate fi de amenajat aceasta incapere, v-am pregatit in randurile de mai jos cateva sfaturi pentru amenajarea holului, in functie de dimensiunile acestuia. Iata propunerile noastre:
Amenajarea holului: idei si solutii la indemana oricui
In linii mari, exista trei tipuri de holuri: holul de la intrare, holul care face legatura intre doua sau mai multe incaperi, intr-un apartament, si holul open space care, practic, formeaza un spatiu comun impreuna cu livingul sau bucataria. Mai jos, trecem in revista cateva sugestii pentru fiecare dintre holurile mentionate mai sus.
Atunci cand vorbim de apartament, vorbim, in general, de doua categorii de holuri – cel de la intrare si inca unul de dimensiuni mai mici, care face trecerea dintr-o incapere in alta, in cazul apartamentelor semidecomandate. Totodata, un apartament poate dispune si de un hol open space. In ceea ce priveste casele, acestea au de regula un hol de dimensiuni medii sau mari, la intrare, si unul ingust, la etaj sau mansarda. Acum ca am stabilit cate tipuri de holuri putem avea, haideti sa vedem si cateva idei pentru amenajarea holului:
Holul de la intrare: in ceea ce priveste holul de la intrare in apartament, desi este de dimensiuni mai mari, comparativ cu cel care face lagatura intre incaperi, optiunile sunt relativ limitate. Astfel, pentru holul de intrare in apartament, va recomandam sa optati pentru un dulap pentru haine si incaltaminte. Daca spatiul nu va permite, va sfatuim sa alegeti un pantofar in care sa va depzitati incaltamintea si un cuier pentru haine. In ceea ce priveste cheile sau diverse obiecte pe care obisnuiti sa le depozitati in hol, puteti monta o etajera sau puteti amplasa cateva cosuri decorative, carora sa le gasiti diferite intrebuintari. Daca locuiti la casa, puteti sa optati pentru o banca pe care sa o amplasati in hol. Aceasta se va dovedi foarte utila atunci cand va incaltati, de exemplu. Tot in holul de la intrare puteti amplasa si o masa, pe care sa o infrumusetati cu cateva rame cu fotografii de familie sau vaze cu flori. Daca holul unui apartament ne obliga sa ne limitam la lucrurile necesare, ei bine, cel al unei case ne permite sa fim creativi;
Holul de dimensiuni mici: in ceea ce priveste „holul de legatura” intre incaperi, va sfatuim sa il transformati intr-un spatiu de depozitat. Astfel, puteti opta sa amplasati in hol masina de spalat automata, iar deasupra sa sa montati un dulap suspendat in care sa depozitati lenjeriile de pat si prosoapele, de exemplu. Puteti opta si pentru rafturi, daca doriti. In ceea ce priveste holul de la etajul unei case, este recomandam sa nu amplasam obiecte de mobilier, ci sa ne limitam la decorarea peretilor cu diverse tablouri sau alte obiecte decorative. De asemenea, puteti monta diverse rafturi pe care sa depozitati cartile preferate. Astfel, avand in vedere ca acesta este de regula un hol ingust, specialistii ne recomanda sa ne limitam la decorarea peretilor;
Holul open space – in cazul apartamentelor moderne, construite recent, de cele mai multe ori, intrarea in locuinta se face direct in bucatarie sau in living, iar holul face parte din aceasta incapere. Astfel, este recomandat ca holul acesta sa fie amenajat in concordanta cu celelalte incaperi. Optati pentru aceeasi paleta de culori pe care ati folosit-o pentru amenajarea livingului/ bucatariei si priviti holul ca pe o parte integrata a incaperii. Astfel, puteti amplasa aici un dulap pentru depozitarea diverselor lucruri necesare – de la borcane, la produse de curatenie. Secretul consta insa in alegerea unor piese de mobilier care sa se completeze.
In continuare, va invitam sa descoperiti cateva imagini din care sa va inspirati atunci cand amenajati holul:
Sursa: pinterest.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: