Spatiul, oricat de rebel ar parea la prima vedere, poate fi supus in cele din urma. Prea mic pentru nevoile si pretentiile noastre, el poate fi adus la ascultare cu ajutorul unor trucuri de design interior in care isi fac loc, printre altele, culorile si lumina naturala, extinzandu-i limitele fizice si facand din mic mare. Indiferent de marimea unei incaperi, buna organizare poate face loc unui spatiu indestulator in care sa te simti cu adevarat acasa. Iata deci cateva idei de amenajari interioare pentru spatii mici, preluate de pe site-ul specializat Apartmenttherapy.com.
Inainte de a pune pe hartie aceste trucuri, amenajati-va camerele cu gust astfel incat sa emane eleganta si confort inainte de toate. Accesand acest link gasiti mai multe solutii pentru amenajari interioare, de la parchet si plinte, pana la usi si ferestre de mansarda. Toate aceste produse pot fi uso procurate dintr-un magazin de bricolaj.
Primele reguli sunt de bun simt. Daca aveti un apartament mic, atunci obisnuiti-va cu gandul ca tot ceea ce bagati in el, indeosebi piesele de mobilier, trebuie sa respecte aceste proportii. Incepeti mobilarea unei astfel de camere mici cu piesa centrala, care de regula este patul sau canapeaua, si apoi ghidati-va restul efortului dupa aceasta. Folositi paturi rabatabile, astfel incat printr-o simpla miscare intreaga camera sa va fie la dispozitie. Sau folositi paturi cu spatii de depozitare incorporate astfel incat sa nu mai fiti nevoiti sa apelati la un dulap.
Urcati pe pereti si depozitati inteligent
Amenajati mobila astfel incat sa nu va stea in cale pe circuitul uzual pe care il parcurgeti. Amplasati-o astfel incat sa creati focare distincte, mici insule de mobilier care sa degajeze ideea de spatiu si sa o elimine pe cea de inghesuiala.
O alta regula, spusa in cuvinte simple, este ca fiecare lucru sa isi aiba locul sau astfel incat sa poata fi pus la locul sau dupa ce este folosit. Folositi mobilier cu dubla utilizare, precum un taburet care sa preia si un rol de depozitare. Dati o abordare verticala designului interior si, daca este nevoie, urcati pana la tavan cu aranjamentele. Suspendati, mai degraba decat sa ocupati podeaua, dand prioritate acelorasi spatii de depozitare.
Folositi dulapuri cu fatade acoperite cu oglinzi care ajuta la extinderea spatiului intr-o incapere mica, indeosebi prin mijlocirea luminii naturale. Nu va fie teama sa va jucati cu culorile pentru ca au un rol major in largirea spatiului. Albul este mereu prima optiune care deschide o camera peste puterile ei, dar si alte culori, precum maro inchis, dar combinat cu accesorii in culorii mai vii, galben sau oranj. Un perete vopsit in culoare deschisa in contrast cu o podea mai inchisa deschide, de asemenea, spatiul.
Pentru ca am vorbit de lumina naturala, nu o blocati cu draperii mari, de culoare inchisa. Lasati doar perdelele sa isi asume un rol decorativ si supliniti cu instalatii de iluminat bine amplasate in puncte cheie.