Etajul unui depozit construit in anii ’30 ai secolului trecut si folosit timp de cateva decenii de o veche fabrica de marmelada din orasul polonez Szczecin a fost renovat de o firma de arhitectura locala si transformat intr-un apartament in care vechiul si noul isi dau mana armonios. Detaliile proiectului sunt impresionante si fac din apartamentul din depozit o locuinta cu un aer unic, greu de egalat, scos in evidenta de elementele de decor istorice.
Tocmai aceste elemente cu iz istoric, pe care firma de arhitectura le-a reconditionat pe alocuri pentru a se plia pe liniile moderne ale decorului, fac din apartamentul de la etajul fostei fabrici un exemplu perfect de renovare a unei structuri vechi in care clasicul si contemporanul se regasesc deopotriva. Pe langa tavanul boltit si peretii din caramida, arhitectii si designerii au ales sa reliefeze valoarea istorica a locuintei si prin accesorii, precum covorul din living (imaginea de deschidere), si el din aceeasi perioada cu cladirea.
Mai mult decat atat, designerii au optat pentru mobilier din anii ’50 si ’60 pe care l-au adus din diferite tari europene. Livingul a fost conceput ca un spatiu deschis, dar arhitectii au fost nevoiti sa imparta restul suprafetei depozitului in alte patru incaperi separate, pentru a oferi si intimitate. Toate incaperile sunt unite de coridoare captusite cu caramida rosie in care arcadele descriu decoruri unice, creand o atmosfera de palat.
In buna masura, vechea podea de lemn a fost reconditionata si pastrata, aducand note calde in decorul dominat cromatic de peretii si tavanul din caramida. Peretii au fost, de asemenea, vopsiti in nuante deschise pentru a crea contraste interesante cu restul suprafetelor. In fiecare incapere, sistemele de iluminat sunt singurele care vin in forme moderne, accente discrete, dar de efect intr-un decor general de tip vintage. Un lift uitat de vreme a fost si el reconditionat, designerii pastrand vechiul tablou de comanda.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: