Florile insele sunt o prezenta plina de culoare si energie intr-o gradina, diversificand peisajul natural prin jocuri cromatice savuroase. Atunci insa cand florile sunt combinate, spectacolul naturii este unul gratios si desavarsit, imbogatind orice colt de gradina printr-o avalansa de miresme si culoare. Vedem in cele ce urmeaza mai multe astfel de aranjamente de flori in gradina, sub forma unor mici decoruri pline de personalitate si vitalitate.
O lada veche din lemn este recipientul perfect pentru a crea un mic aranjament, dar impresionant prin diversitatea florala si cromatica. In aceasta imagine avem, printre altele, hortensii, lisianthus si gura leului, toate in perimetrul asigurat de acest accesoriu original, la indemana oricui.
Acum ca iarna s-a dus departe, reimprospatati peisajul cu o explozie de culori. In fundal avem aceleasi hortensii, albastre de data aceasta, un contur dat de buxus sau merisor, o specie de gard viu de mica inaltime, ideal pentru a crea astfel de borduri naturale, alaturi de diferite specii de lalele, in culori variate.
Cu mult soare si putina apa puteti decora un colt de gradina cu un duet cromatic de mare rafinament format din angelonie si carciumareasa, o combinatie intre violet si galben auriu, usor evidentiate pe fundalul dens de culoare verde.
Aceasta gradina capata accente unduitoare gratie bordurilor naturale formate de tufele de flori. In imagine avem lavanda si fuchsia care aduc un val de culori vii care, alaturi de formele rotunde, imprima un caracter vibrant spatiului verde.
In imaginea de mai jos, pe langa accesoriile ornamentale, intregul peisaj natural este tesut in jurul florilor sugestiv denumite Suzana cu ochi negri, cunoscute si sub denumirea de brumarele, planta cu petale galbene care atrage pasarile si celelalte mici vietuitoare precum un magnet.
O combinatie de culori clasice este, de asemenea, de mare efect. In exemplul de fata, movul catifelat al petuniilor se imbina perfect cu albul muscatelor. Aceasta combinatie este usor de pus in practica si da viata oricarui colt de gradina sau balcon. Ideal este ca plantele sa fie crescut la soare, iar pamantul sa fie putin umed, indiferent de vorbim de plantare in gradina sau intr-o jardiniera.
In aceasta imagine, crinii sunt elementul vizual central, in alb, galben si roz. Specialistii spun ca florile, plantate cat mai aproape unele de altele astfel incat sa rezulte rasaduri dense, tin deoparte buruienile si mentin umiditatea in sol.
Surse: Bhg.com, Countryliving.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: