Pescuitul la feeder nu reprezinta o tehnica neaparat noua, cat mai degraba recent descoperita de un numar mai mare de pescari din tara noastra. Acest tip de pescuit consta intr-o tehnica deosebita de pescuit stationar, in principal la grund, si care se practica cu ajutorul echipamentului special si cu momitor sau plumb dar si cu monturi specifice.
Montura feeder gasiti la magazinul online dedicat Total Fishing, acolo unde gasiti tot ce aveti nevoie pentru pescuit, chiar si cateva navomodele deosebite.
Ce este pescuitul la feeder
Acest tip de pescuit e cuprins sub umbrela pescuitului stationar, asa cum v-am spus si mai devreme, insa este plasat mai degraba ca veriga lipsa dintre pescuitul stationar si pescuitul la crap.
Metoda de pescuit la fundul apei necesita si o montura incorporate in cele mai multe cazuri intr-o greuate ce poate consta intr-un lest ce sta pe fundul apei.
Pentru practicarea acestui tip de pescuit aveti nevoie de o lanseta si o mulineta in primul rand iar stilul se practica in special pe ape dulci statatoare si uneori chiar si pe cele curgatoare.
In ce consta mai exact pescuitul la feeder
Pescuitul la feeder are nevoie, spre deosebire de alte tipuri de pescuit, de un dispozitiv care sa incorporeze nada si sa o transporte in apa la fiecare lanseu.
Mi precis, prin lanseuri repetate cu precizie foarte mare se poate face un loc de atractie pentru pesti.
Tehnica de pescuit poate fi utilizata pentru cele mai multe tipuri de pesti pasnici ce se gasesc prin apele de la noi din tara si chiar si pentru unele specii de rapitori, cum e cazul somnului.
Pescuitul la feeder a aparut inca de prin anii 50’, asa ca nu putem spune ca e o tehnica noua, insa dezvoltarea mai puternica a cunoscut-o in ultimii 25 de ani. Mai mult, abia in anul 2011 s-a infiintat si un campionat Mondial de pescuit pentru acest stil.
Marele beneficiu al acestei tehnici consta in faptul ca are o eficienta mare si usurinta in aplicare. Echipamentul de care ai nevoie tinde sa fie accesibil fata de echipamentul pentru alte tipuri de pescuit, investitia e ceva mai avantajoasa.
Cei mai multi pesti prinsi prin aceasta tehnica sunt pestii pasnici de ape dulci, dar se pot prinde si rapitori precum somnul, avatul si chiar scrumbia.