Pe masura ce vremea de afara devine tot mai neprietenoasa, incepem sa renuntam la gatitul in curte si cautam solutii pentru a ne bucura, in continuare, de gustul deosebit al carnii si al legumelor preparate pe gratar.
Vestea buna este ca avem la dispozitie o intreaga gama de gratare electrice de interior din care sa il alegem pe cel potrivit bucatariei noastre. Pentru cei care stau la bloc, exista modele care nu ocupa prea mult spatiu si care se si curata foarte usor.
Este important sa aveti o bucatarie bine aerisita, pentru ca se va face ceva fum, si o priza in apropierea zonei unde vreti sa amplasati gratarul. Pentru o familie numeroasa, care mai primeste si musafiri, este recoamandat unul cu o suprafata de gatit si cu o putere ceva mai mari, pentru a nu astepta prea mult dupa friptura favorita.
O mancare mai sanatoasa
Pentru ca nu are flacara deschisa, gratarul electric ofera preparate mai sanatoase decat cele pe lemne sau carbuni, despre care se spune ca genereaza produsi cancerigeni dupa utilizari repetate.
Un alt mare avantaj este acela ca majoritatea gratarelor electrice au tavi speciale de scrugere a grasimilor din carne, care pot fi spalate usor atat manual, cat si la masina de spalat vase. In plus, preturile sunt avantajoase si, pe masura aproprierii Sarbatorilor de iarna, comerciantii vor veni cu oferte pentru mai toate buzunarele.
Cum imbinam utilul cu placutul
In aceasta perioada, multi dintre noi lucram de acasa si, daca in timp ce pregatim un gratar pentru cei dragi, seful ne solicita in regim de urgenta, e bine sa avem la dispozitie un laptop performant si cu o capacitate mare de stocare a datelor.
In ultimii ani, clasicul hard disk a pierdut teren in fata SSD, un dispozitiv de stocare a datelor care folosește memorii cu semiconductori, construite pe baza studiilor de fizica stării solide. SSD-urile sunt mai rezistente la socurile mecanice si ofera o viteza mai mare de acces al fisierelor si aplicatiilor. La randul sau, viteza de transfer al detelor este mult superioara celei oferite de hard disk.