Iubitorii de natura stiu sa aprecieze intotdeauna cabanele mobile, care vin gata instalate si pot fi transportate cu usurinta in zone cu aer curat si pesaje de vis. O compania americana a scos pe piata un model din prefabricate, care costa doar 19.880 de dolari.
Cabana in forma literei „A” poate fi asezata si pe o punte de lemn fixa, daca proprietarul nu doreste sa o mute din loc in loc. In acest caz, spatiul de relaxare poate fi extins considerabil la exterior, asa cum se poate observa in fotografiile de mai jos. O masuta si cateva scaune ofera confortul necesar pentru o zi linistita in mijlocul naturii.
Initial, proiectul a fost facut pentru cativa prieteni care preferau sa isi petreaca vacantele departe de civilizatie, dar, ulterior, totul s-a transformat intr-o afacere de succes. Pentru structurile prefabricate care compun peretii s-a folosit lemn de cedru, intreaga locuinta cu acoperis de metal fiind bine izolata pentru a face fata temperaturilor extreme si intemperiilor.
„Bivvi”, un bivuac pentru omul modern
Designerii american au denumit cabana „Bivvi”, de la bivuac, adapostul temporar pentru turistii si alpinistii care ajung in zone mai putin umblate. Numai ca este mai mult decat atat: locuinta are un pat in care incap doua persoane, o fereastra triunghiulara moderna si un interior in care lemnul creeaza o atmosfera placuta si primitoare.
La cerere, cabana poate fi dotata cu panouri solare si sistem de incalzire, daca proprietarul decide sa petreaca aici ceva mai mult timp. Fara a reduce prea mult din spatiu, designerii propun si cateva modele de mobilier pentru o astfel de casuta. Fiecare client are mai multe optiuni pentru amenajarea cabanei, toate detaliile fiind disponibile AICI.
Si romanii construiesc case pe roti
In Romania, doi tineri indragostiti de natura si de libertate au pus pe picioare o mica afacere cu case din lemn pe roti, construite si decorate manual. Le finiseaza si decoreaza impreuna, folosind lemn recuperat din hambare vechi, obiecte vechi autentice si materiale naturale.
Johanna este arhitect peisagist, iar Attila, un tamplar priceput. Proiectul primei case l-au facut impreuna, iar tanarul a construit-o singur. Casa a iesit atat de bine ca au primit imediat oferta pentru a o vinde in Germania. Asa au inteles oportunitatea si au inceput sa construiasca la comanda, dupa cum v-am povestit in acest articol de pe site-ul nostru.
Sursa: dwell.com