Focul necrutator de la clubul Colectiv a mistuit si vietile a sase tineri arhitecti, oameni talentati, apreciati in bransa, care nu au apucat drumul pribegiei in strainatate si au ales sa isi construiasca o cariera in tara. Multi coborasera in Capitala in cautarea implinirii profesionale. Drumul lor s-a incheiat, din pacate, mult prea devreme. Cine sunt cei sase si povestea lor, preluata de pe site-ul Stirilor Pro TV, le aflati in cele ce urmeaza.
Pimul pe lista este Vlad Telea, chitarist al trupei Goodbye to Gravity si tata al unei fetite de doi ani. Absolvise Universitatea de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti si avea deja propria firma de animatie grafica. Varul sau, Eduard Telea, purtator de cuvant al ISU Dambovita, a postat un mesaj emotionant pe Facebook in care spune ca ii „plange sufetul cu lacrimi de foc si sange”. Alaturi de Vlad a murit si Mihai Alexandru, al doilea chitarist al formatiei rock, si Catalina Ionita, iubita sa, ambii arhitecti de formatie. Ea a fost cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucuresti
Un alt arhitect, Ioan Tripa, de 45 de ani, a murit si el in incendiul de la Colectiv din seara zilei de vineri. Kuki, asa cum il alintau prietenii, era din Oradea si era o fire mereu senina. Iubea viata, arhitectura si muzica rock, povestesc cei apropiati. Cateva sute de oameni s-au strans luni seara la Oradea pentru a aprinde o lumanare in amintirea sa.
Maria Vulcu, de 29 de ani, era o arhitecta din Simeria, judetul Hunedoara, care se oprise in Bucuresti in cautarea unei cariere stralucite in acest domeniu. Toate visurile sale s-au mistuit insa in flacarile necrutatoare din club. Sute de oameni au condus-o pe ultimul drum in orasul natal.
Aceeasi varsta plina de energie o avea si Andrei Buca, un tanar arhitect din Braila. Tatal sau, Dorin, a vorbit in cuvinte simple, dar pline de emotie, despre fiul sau. „Toata viata ne-am luptat sa fim cei mai buni. Toata viata am fost intr-o concurenta, inclusiv eu cu el. Eu i-am ridicat stacheta continuu si el mie. Ne-am ajutat unul pe altul. A fost cel mai bun prieten al meu. Si probabil ca nu ne-am smerit destul, un lucru pe care, in ziua de azi, noi nu-l mai invatam.”
Mesaje de condoleante pentru cei sase arhitecti au venit si din partea Ordinulului Arhitectilor din Romania: „Este extrem de trist si de dureros ca greseli de administrare, de avizare, de cercetare trebuie platite atât de scump. O.A.R. deplange in aceste momente pierderea unor colegi care, dincolo de profesie, au fost oameni cu vise si dorinte proprii, cu pasiuni si impliniri, cu drag de viata si de prieteni – au fost unici si aceasta lume va fi mai trista fara ei.”
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: