
Atunci când decizi să faci trecerea la un design interior neconvențional, alegi să ieși din tipare. Cu siguranță nu îți dorești pereți simpli, iar tapetul negru poate fi răspunsul la această dorință de a crea ceva aparte. În general, culoarea neagră se asociază cu eleganța, iar tapetul potrivit poate schimba total atmosfera oricărei încăperi. Citește mai departe pentru a vedea cum să-l alegi.
Universul tapetului negru
Tapetul negru nu mai este demult o raritate, dar încă păstrează aura aceea de accesoriu stilistic pentru cei cu gusturi distincte. Scopul tapetului este să pună lumina în evidență prin contrast, iar cel mai probabil de fiecare dată când intri într-o încăpere cu pereți învăluiți în negru, atenția se va îndrepta mai întâi către texturile și finisajele tapetului.
Poate fi catifelat, lucios, mat sau decorat cu motive subtile. Ceea ce pare sobru devine, de fapt, un joc complex de lumini și umbre, un fundal perfect pentru tablouri ori piese de mobilier care vor străluci într-un mod cu totul special. Poți vedea aici mai multe modele de tapet personalizat VLAdiLA și ai certitudinea că găsești imediat unul perfect pentru tine!
Când să alegi tapetul negru
Alegi tapetul negru atunci când simți nevoia de o schimbare care depășește convențiile și este o opțiune ideală dacă locuința ta are feronerie generoase sau surse de iluminat artificial bine plasate. De asemenea, dacă ai un hol lung și puțin mobilat, tapetul negru poate aduce un accent dramatic. Poți să-l folosești doar pe un perete, iar restul spațiului să îl menții în tonuri neutre, astfel, creezi o zonă-focal în care privirea se oprește pentru a admira un design deosebit, care prinde viață încă din primul moment.
Cum să-l asortezi ca să obții efectul dorit
Tapetul negru nu se limitează la un singur stil pentru că poți să îl asortezi în mod diferit, în funcție de impactul pe care îl vrei. Dacă ți se pare că pereții închiși la culoare rămân neterminați, accentuează-i cu un brâu decorativ în nuanțe metalice sau cu o cornișă simplă, dar sofisticată.
În plus, poți să te joci cu texturile și cu lumina pentru a crea echilibru. O lustra spectaculoasă, o lampă de podea cu design atipic, așezată la înălțimea potrivită, poate aduce un efect spectaculos atunci când lumina se reflectă pe suprafața neagră și o transformă într-un decor de film. Draperiile în nuanțe de gri perlă, bej sau crem vor completa imaginea de ansamblu pentru că vor aduce un contrast subtil, dar rafinat.
Dacă optezi pentru un stil modern / minimalist, tapetul negru se îmbină perfect cu forme geometrice simple și linii clare ale articolelor de mobilier. Canapelele în tonuri de alb și rafturile metalice pun în valoare pereții, iar câteva plante de interior cu frunze mari și lucioase înverzesc frumos încăperea. În schimb, dacă ești atras de estetica glamour, combinația negru-auriu transformă instant camera într-un spațiu sofisticat care să te pregătească în fiecare zi de o petrecere elegantă.
Detalii care își pun amprenta
Pentru ca tapetul negru să se vadă splendid, totul stă în detalii așa că poți amplasa oglinzi cu rame speciale, tablouri abstracte sau obiecte de artă contemporană ca să subțieze monotonia cromatică. Lipsește sentimentul de spațiu închis atunci când incluzi fie elemente metalice lucioase, fie texturi ușor translucide.
Tapetul negru e la fel de ușor de îngrijit ca oricare altul, atât timp cât respecți indicațiile materialului ales. Un material rezistent la apă și ușor de șters îți simplifică munca de întreținere, iar dacă vrei să fii sigur că nu apar decolorări în timp, orientează-te către produse de calitate și aplică tapetul cu mare atenție.
Culoarea neagră nu este deloc amenințătoare atunci când o apropii cu căldură, încredere și puțină îndrăzneală, adică atributele perfecte pentru tine și pentru un cămin modern, plin de carismă. Tu ce model vrei să alegi?