Mai toata lumea cumpara ulei de masline, dar putini stiu care este, cu adevarat, diferenta dintre cel extravirgin si cel virgin si ce inseamna, de fapt, „ulei de prima presa”. Toate explicatiile le gasiti in articolul de mai jos.
Apreciat si consumat pentru aroma sa deosebita, in special de fanii dietei mediteraneene, uleiul de masline se regaseste tot mai des si pe mesele romanilor, mai ales ca nutritionistii il recomanda, considerandu-l mai sanatos comparativ cu cel de floarea soarelui.
Este importamt sa stiti ca, pentru a putea fi denumit extravirgin, uleiul de masline trebuie sa aiba o anumita aciditate. Astfel, aciditatea lui trebuie sa nu depaseasca 0,8% (grade de aciditate). In schimb, uleiul de masline virgin trebuie sa se incadreze in standardele de calitate internationale, iar aciditatea lui sa nu depaseasca 1,5%.
Pentru obtinerea unui ulei de cea mai buna calitate, maslinele sunt presate o singura data. Nici un ulei de masline virgin nu poate fi presat de doua ori, afirmatia „ulei de masline virgin de prima presa” este doar un cliseu de marketing.
La ce e bun uleiul de masline
In afara calitatilor sale nutritive, uleiul de masline este utilizat din vremuri stravechi in tratamente de infrumusetare. Cu calitati hidratante si bogat in antioxidanti care incetinesc procesul de imbatranire, uleiul de masline este o optiune ideala pentru ingrijirea parului, pielii si a unghiilor. In articolul ce urmeaza vom vedea insa alte intrebuintari ale uleiului de masline, multe dintre ele putin cunoscute.
Stiati ca va puteti lesne barbieri folosind ulei de masline? Daca tot aveti o sticla in bucatarie, atunci puneti cateva picaturi in palma si frecati-va barba inainte de a o indeparta cu usurinta. Dupa ce ati terminat, folositi tot ulei de masline pentru a va hidrata pielea. Si daca este ulei atunci este alegerea perfecta pentru a unge o balama invechita al carei scartait va scoate din minti. Merge la fel de bine pentru orice alta incheitura rebela din casa.
In lista cu utilizari pentru uleiul de masline in casa, lustruirea obiectelor de mobilier este in top. Uleiul de masline nu doar ca va lustrui perfect toate obiectele de mobilier, insa are si un puternic efect antistatic, acest produs creand un strat de protectie. Mai multe detalii, in acest articol de pe site-ul nostru.
Sursa: stiintacusaresipiper.ro