Foarte multi oameni au tendinta de a cumpara prea multa mancare, pe care sunt nevoiti sa o congeleze apoi. Cu toate ca exista foarte multe alimente pe care le putem congela fara nicio problema – in mare parte legume, fructe si produse din carne, exista anumite alimente pe care nu ar trebui sa le congelam niciodata.
Mai jos, am pregatit o lista cu alimentele ce nu pot fi congelate deoarece prin congelare isi modifica proprietatile. Citeste in continuare pentru a afla care sunt acestea:
Care sunt alimentele ce nu pot fi congelate
Produse lactate
In ceea ce priveste produsele lactate, fie ca e vorba de lapte, iaurt sau smantana, este recomandat sa le cumperi intr-o cantitate limitata si sa le consumi inainte de termenul de expirare. Atunci cand congelezi aceste produse celulele din ele se cristalizeaza si isi pierd textura cremoasa. De exemplu, iaurtul se va separa de zer si nu va mai avea acelasi gust. Astfel, vei fi nevoita sa il arunci.
Cafea
Cei care iubesc cafeaua pot fi tentati sa o pastreze in congelator, ca sa se bucure de ea mai mult timp, insa aceasta nu este o idee buna deoarece temperatura fluctueaza de fiecare data cand deschizi usa, iar acest lucru va face ca aroma si textura cafelei sa se schimbe. Pe langa asta, porii din cafea vor prinde tot mirosul din mancarea langa care este depozitata.
Mancarea prajita
Cu siguranta ti s-a intamplat si tie sa gatesti ceva si apoi sa fii nevoit sa pleci de acasa pentru cateva zile. Primul lucru la care te-ai gandi in astfel de situatii este sa pui mancarea in congelator, ca sa o pastrezi pentru cand te intorci, insa desi este tentant sa inghetam alimentele prajite, acest lucru nu este deloc recomandat. Atunci cand sunt inghetate, crusta lor tare devine foarte uleioasa, iar gustul nu mai este deloc unul bun.
Sandvisuri
La fel ca in exemplul de mai sus, sigur ai fost tentata la un moment dat sa faci mai multe sandvisuri deodata si sa le congelezi sau sa le ingheti pe cele care nu au fost mancate, ca sa nu le arunci, insa acest lucru nu este recomndat, in special daca sandvisuri sunt cu gem deoarece gemul va fi absorbit de paine si aceasta va deveni lipicioasa.
In ceea ce priveste carnea, am vorbit AICI despre cum se congeleaza corect carnea.
Foto: rodalewellness.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: