Carnea de urs a devenit destul de populară și în țara noastră, dar sunt puțini care se încumetă să o cumpere! Această carne este bogată în vitamine și minerale, iar prețurile sunt pe măsură. Sunt români care aleg să consume această delicatesă. Cât costă un singur kilogram de carne de urs?
Carnea de urs, la mare căutare în România
Deși România are una dintre cele mai mari populații de urși din Europa, carnea de urs ajunge destul de rar pe mesele oamenilor. Un motiv ar fi prețul destul de piperat în comparație cu alte produse din carne. Spre exemplu, la unele magazine din România, două kilograme de carne de urs se vând cu prețuri cuprinse între 472 și 500 de lei. Prețuri destul de mari în comparație cu salariile românilor.
Cât costă un singur kilogram
- un kilogram de pulpă de urs poate ajunge la 235 de lei,
- un kilogram de cotletul de urs ajunge la 285 de lei kilogramul,
- două kilograme de carne de urs, la ofertă, se vând între 472 și 500 de lei.
În schimb, peste hotare, carnea de urs se regăsește în meniurile restaurantelor celebre. Mai este vândută și sub formă de conserve sau curry instant.
Japonezii, mari consumatori de carne de urs
Într-un oraș din Japonia se poate cumpăra carnea de urs chiar de la tonomate. Mai exact, cei din orașul Akita, Japonia, pot cumpăra carne proaspătă de urs direct de la automate amplasate în diverse locuri, la prețuri destul de mari.
De exemplu, o porție de 250 de grame costă 16,5 dolari. Carnea provine de la urși sălbatici vânați în nordul Japoniei și este foarte căutată de călătorii din gara orașului Semboku. Compania care deține aceste automate are comenzi chiar și din Tokyo, potrivit theguardian.com.
Sursa: theguardian.com
Sursa foto: life.bigbadmole.com