Casa antiseismica este visul orcarei familii care se gandeste, in primul rand, la siguranta in caz de cutremur. Constructorii s-au adaptat rapid acestei cerinte si ofera solutii pentru clientii care isi doresc o locuinta rezistenta si confortabila, in acelasi timp.
Casa antisesimica pe care v-o prezentam aici se ridica, pe structura metalica, in doar 30 de zile si costa 35.000 de euro, la cheie. Are o suprafata construita de 72.5 metri patrati si o suprafata utila de aproape 55 de metri patrati.
Livingul si cele doua dormitoare asigura spatiul si confortul necesare unei familii cu cel mult doi copii. Arhitectii au ales o compartimentare simpla si au pus accentul pe utilitatea locuintei.
Casa antiseismica, rezistenta si stil
Casa antiseismica nu este un buncar, asa cum poate s-ar astepta unii. Dimpotriva, are aerul unei locuinte primitoare in care proprietarii si oaspetii lor se pot relaxa in voie.
Intrarea se face printr-un hol mic, de 5,68 metri patrati. In stanga se afla baia, iar in dreapta – o bucatarie de 7,31 de metri patrati. Aceasta poate fi utilata cu tot ce ii trebuie unei familii cu copii. Desigur, la capitolul mobilier, este bine sa se opteze pentru corpuri suspendate.
Cum sunt asezate camerele
In capatul holului se afla livingul de 18,5 metri patrati. Si acesta ar fi bine sa fie amenajat cu mobilier in stil minimalist. Adica o canapea cu masuta, poate si doua fotolii de mici dimensiuni. In orice caz, trebuie sa ramana loc si pentru o zona de dining, atunci cand familia are misafiri.
In casa antiseismica, din living se intra in cele doua dormitoare, cu suprafete de 12,4 metri patrati si respectiv, 12 metri patrati. Primul este rezervat adultilor, iar celalalt – copiilor.
Acestia se pot odihni in camera, iar pentru jocuri si alte activitati acum exista curtea. Vremea este frumoasa, iar miscarea si aerul curat nu poate decat sa le faca bine, mai ales in aceste zile de izolare de restul comunitatii.
Zonele seismice din Romania
Cutremurele sunt fenomene naturale cauzate de eliberarea de energie in interiorul Pamantului in urma fracturarii rocilor supuse tensiunilor acumulate. In Romania,se produc de-a lungul unor falii crustale (situate la adancimi < 60km) sau la adancimi intermediare (aproximativ intre 60 si 200 km adancime).
Tara noastra are un potential seismic ridicat, aspect evidentiat de studiile de hazard seismic.
Pe teritoriul Romaniei, zona seismogena cu cel mai ridicat potential distructiv este situata in litosfera subcrustala, la curbura Carpatilor Orientali – regiunea Vrancea.
Pe langa aceasta, exista cateva zone de surse seismice superficiale, de importanta locala pentru hazardul seismic: zonele Est – vranceana, Fagaras – Campulung, Danubiana, Banat, Crisana – Maramures, depresiunea Barlad, depresiunea Predobrogeana, falia Intramoesica, depresiunea Transilvaniei.