Casele tradiționale au de regulă ferestre mici, dar arhitecții moderni iubesc, pe bună dreptate, să ”inunde” casele cu lumină naturală.
Din pasiunea pentru casele tradiționale și moderne deopotrivă, o echipă a gândit un proiect hibrid, idee care ne-a plăcut tare mult.
Casa INA, așa cum a fost ea denumită, este doar o transpunere, prin planșe 2D și 3D, a unei idei. Nu există un proiect complet PAC sau PT pentru această casă, dar un arhitect iscusit vă poate ajută ca această casă să devină realitate. Practic, puteți merge cu această idee de casă la un arhitect, iar el vă va da cele mai bune sfaturi, în funcție de terenul de care dispuneți.
Casa poate fi construită atât pe structură de lemn, cât și din zidărie. Casa are pridvor (un simbol al caselor tradiționale românești), dar și un acoperiș în patru ape care lasă la dispoziție un pod generos (pod înalt), care poate fi folosit atât pentru locuit, cât și pentru depozitare.
Compartimentarea parterului, în viziunea celor care au creat aceste planșe, este una simplă. O parte a casei cuprinde un hol de intrare, o baie mică, o cameră de zi cu loc de luat masa, o bucătărie. Cealaltă parte este, practic, spațiul de noapte, cu un hol mic și o zonă cu două dormitoare și o baie.
Găsești alte proiecte de case tradiționale AICI.
Noi am preluat această idee de proiect de pe siteul romaniadevis.ro. Jurnaliștii se oferă să răspundă celor interesați la adresa romaniadevis@gmail.com.