Casele cu masarda se numara printre preferatele romanilor familisti, mai ales dupa ce apar si copiii si nevoie de spatiu creste. Cea prezentata in articolul de mai jos este una medie, cu garaj si o suprafata utila de aproape 117 metri patrati.
Marele avantaj al acestei case este ca are o zona de noapte inspirat amenajata la mansarda, unde sunt trei dormitoare cu suprafete cuprinse intre 11,31 metri patrati si 17,92 metri patrati. Este suficient spatiu pentru o famile cu 2 sau chiar 3 copii, unul dintre dormitoare putand deveni camera bebelusului. Pentru a o delimita de zona de zi, cea de noapte are si o baie proprie, de 6,28 metri patrati.
La parter, livingul de aproape 26 de metri patrati este separat de bucatarie. Impreuna cu holul, veranda, baia, camera tehnica si garajul, parterul are 74,79 de metri patrati, cam cat un apartament obisnuit cu trei camere. In plus, o casa cu un garaj inclus reprezinta solutia ce raspunde nevoilor multor familii in cautare de solutii bine gandite, si, mai ales, economice.
Gratarul comun si mesele de familie vor fi mai placute pe terasa inclusa in proiect. Pentru a diversifica designul, autorul a planificat o veranda din caranida, care adauga farmec, asigura racoare vara si este un loc extrem de functional. Intreaga structura este acoperita de un acoperis simplu, economic si usor de implementat, in doua ape.
De ce aleg romanii casele cu mansarda
Pentru ca totul se rezuma la bani in aceste vremuri, vorbim de costuri mai mici atat pentru executie cat si pentru impozitele si taxele de construire a unei case cu mansarda (spre deosebire de casa cu etaj). Suprafata utila, cea luata in calcul pentru calcularea impozitelor, este cu 25 la suta mai mica la o casa cu mansarda decat la una cu etaj, in consecinta si taxele sunt mai mici.
Daca limitam comparatia la o casa doar cu parter, este important de stiut ca, fata de o astfel de locuinta cu un singur nivel, costurile nu sunt cu mult mai mari si beneficiati de un spatiu de locuit dublu. In acelasi context, puteti repartiza spatiile din interiorul unei case cu mansarda astfel incat fiecare nivel sa corespunda unor anumite activitati: parterul pentru zonele de zi, socializare si timp liber, in vreme ce etajul gazduieste zona de odihna si intimitate.
Executia se realizeaza mai usor decat in cazul caselor cu etaj, beneficiind in acelasi timp si de o intretinere facila, cu cheltuieli inferioare (din nou argumentul suprafetei si, respectiv, volumului de aer mai mic). Casele cu mansarda cer mai putine materiale si de aici si executia mai usoara, cu costurile aferente. Economia financiara inseamna si economie de timp, astfel ca va puteti muta mai repede intr-o casa cu mansarda.
Sursa: extradom.pl