Atunci cand toate drumurile iti par blocate, exista mereu o scurtatura sa ajungi la destinatie. Singura conditie este sa o cauti. Pentru Christian Montez si Kyra Powell, un cuplu de tineri britanici, toate drumurile catre casa visurilor lor erau blocate din cauza preturilor la imobiliare care cresteau nejustificat zi de zi. Scurtatura pentru ei a fost sa isi construiasca singuri locuinta unde doreau sa se mute. Si nu orice fel de locuinta, ci o casa cu mansarda, ridicata integral din materiale recuperate si reciclate, cu un cost final de doar 1.000 de lire sterline.
„Eram satui sa tot inchiriem locuinte. Sunt bani dati aiurea care ajung in buzunarul altcuiva. Am vrut sa economisim bani pentru a ne lua o casa, dar lucrurile se miscau cu incetinitorul. In fiecare an, preturile cresteau cu patru-cinci procente”, au povestit cei doi ziarului britanic The Daily Mirror. In consecinta, Christian, arhitect de formatie, si Kyra, inginer specializat in industria de productie a mobilierului, au gasit o solutie alternativa, punand cap la cap pregatirea lor teoretica si practica din domeniul constructiilor.
In doar noua saptamani, cei doi au construit o casa mobila din materiale recuperate din gropile de gunoi. Casa masoara 5 metri in lungime, 2,6 metri in latime si 3,8 metri in inaltime si are in structura sa o camera de zi, un dormitor, o bucatarie si un birou. Pentru ca intreaga structura a fost montata pe doua roti, tanarul cuplu nu a mai avut nevoie de autorizatie de constructie. Peretii casei mobile au fost ridicati din vechi panouri din lemn, in timp ce ferestrele si materialul din care a fost construita mobila au fost recuperate din gropi de gunoi. O fereastra, de exemplu, a fost construita folosind usa de la o masina de spalat.
Dupa ce casa de 1000 de lire sterline a fost promovata de presa britanica, cei doi vor sa promoveze acum tehnicile de constructie a acestor tipuri de locuinte pentru ca si alte persoane sa se bucure de libertatea in miscare. „Vrem mai intai de toate ca oamenii sa vina si sa stea in aceasta casa, sa experimenteze curentul caselor mici pe pielea lor”, a declarat Christian, referindu-se la o miscare care capata din ce in ce mai mult contur dintr-un colt in altul al globului, si anume locuitul in micro-locuinte precum cea construita de cei doi britanici.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: