O firma de constructii din Maramures le ofera celor interesati de casele pe structura din lemn o locuinta cu doua dormitoare, care in stadiul semifinisat costa 43.096 de euro. Are o suprafata de 67 de metri patrati si este ideala pentru o familie cu un copil.
Pe langa cele doua dormitoare, casa are un living spatios, o bucatarie si o baie. Pretul include, printre altele, izolatia de la interior si exterior, acoperisul cu tigla ceramica sau din beton, ferestrele din PVC, usa de la intrare, precum si instalatiile sanitara, de incalzire si electrica, fara intrerupatoare, prize si corpuri de iluminat.
Optional, se ofera si incalzire prin pardoseala, care functioneaza exact ca in natura. Valurile de caldura ale soarelui ajung pe peretele casei in timpul zilei si acesta depoziteaza caldura. Seara aerul ambiental se raceste si se simte căldura reziduala din perete. Un sistem de incalzire prin pardoseala functioneaza pe acelasi principiu. In cazul incalzirii prin pardoseala caldura este eliberata imediat, incalzind camera uniform si mai rapid. Incalzirea traditională prin convectie incalzeste doar aerul. Aerul cald are proprietatea de a se ridica, ceea ce inseamna ca temperatura la tavan este semnificativ mai mare decat cea la nivelul podelei.
Lemn din Germania, Austria si Cehia
Pentru structura de rezistenta se folosete lemn din Germania, Austria si Cehia, superior din punct de vedere calitativ celui romanesc. Clasa de rezistenta a lemnului este certificata C24, fiecare bucata de lemn fiind verificata si marcata de producator inainte de iesirea din fabrica. Dimensiunile uzuale de lemn folosite la structura peretilor sunt 40 x 140 mm, iar la plansee si acoperisuri 40 x 240 mm.
Lemnul se trateaza cu o substanta polivalenta, antiinsecte, antimucegai si antifungii, avand si proprietati de ignifugare. Tratarea se face inainte de montaj, se trateaza fiecare element de lemn in parte. Substantele de tratare au cele mai bune rezultate in testele efectuate in laboratoare de incercari la foc.
Fixarea casei catre placa de beton se face cu ancore speciale Heco Multi Monti – varful de gama in ancorarea in beton, importate din Germania. Imbinarile lemnului se fac cu suruburi de dulgherie HECO-Schrauben import Germania si cu cuie antismulgere batute cu ciocan pneumatic, iar in zonele necesare se monteaza piese metalice (coltare de sarcina grea), pentru a preveni orice miscare a lemnului.
Executia peretilor se face in fabrica, in mediu 100% uscat, acestia urmand sa fie transportati si montati la santier. Acest procedeu permite executii aproape perfecte, la nivel de milimetru. Elementele de lemn verticale sunt dispuse la maxim 625 mm distanta unul de altul, pentru o rigiditate maxima a peretelui. Sub pereti se monteaza o talpa din lemn de aceeasi latime, iar peste pereti se monteaza o centura din lemn, care leaga intreaga casa.
Sursa: casecalduroase.ro