Daca aveti un teren mic, de pana in 200 de metri patrati, casa pe care v-o prezentam astazi este solutia ideala in aceasta situatie. Pe langa faptul ca arata bine, ofera suficient confort pentru un cuplu sau chiar pentru o familie cu un copil.
Este o locuinta compacta, cu o compartimentare simpla, dar practica. Spre deosebire de alta case mici, are doua dormitoare. Unul dintre acestea poate fi transformat, cu usurinta, in camera copilului. Cele doua incaperi au fiecare noua metri patrati si, mobilate in stil minimalist, asigura spatiul necesar de relaxare si odihna.
Un design deosebit
Din veranda se intra direct in camera de zi, care se continua cu zona de dining si bucataria open space. Arhitectii au optat pentru o impartire interesanta a acestui spatiu. Livingul propriu-zis are putin peste zece patrati, iar zona de dining si bucataria – aproape 16 metri patrati. Singurul inconvenient ar fi acela ca locuinta are o singura baie.
La exterior, locuinta iese in evidenta prin acoperisul specific stilului colonial spaniol si ferstrele cu grilaj din fier forjat. Asa nu poate trece neobservata intr-un cartier rezidential, in ciuda dimensiunilor reduse.
Avantajele caselor mici
Daca sunteti un cuplu fara copii puteti profita din plin de avantajele caselor mici. Construirea, finisare si intretinerea unei astfel de locuinte sunt mai putin costisitoare si necesita mai putin timp. Si pentru amenajare veti economisi ceva bani, pe care ii puteti investi in altceva sau folosi pentru un sejur, de exemplu.
Pentru casa de 52 de metri patrati, arhitectii au mers pe varianta amenjarii in plan deschis a spatiilor comune.
Amenajarile open space au un impact direct asupra modului in care beneficiarii le folosesc, lasand un sentiment de confort si deschidere, predispunand la socializare si interactiune. Traficul intre functiuni se face mai usor, neexistand usi de inchis si deschis. Apoi, spatiile capata amploare, lasand impresia ca ai o casa mai mare – cu siguranta cunosti situatia in care vecinii de la bloc isi “sparg” livingul, unindu-l cu bucataria pentru mai mult spatiu.
Interiorul este mai bine luminat natural astfel. Neexistand delimitari, lumina patrunde mai usor in toate colturile incaperii, iar asta contribuie, pana la urma, tot la iluzia de spatiu mai mare.
Surse: myhomemyzone.com, spatiulconstruit.ro.