O casa in mijlocul unei poieni nu mai este nu mai este, de mult timp, un vis nerealizabil. Cu aspect rustic, dar si cu tot confortul necesar, o astfel de locuinta a devenit tot mai accesibila. Preturile incep de pe la 16.000 de euro si se pot dubla sau chiar tripla, in functie de dotari. Cea prezentata in randurile de mai jos va va uimi prin eleganta si stil.
Cocheta locuinta de la tara apartine unui proprietar din sudul statului american California. Pentru ca i se pot atasa si roti, aceasta a putut fi mutatat atunci cand puternicele incendii de padure au afectat zona.
Este opera a doi experti arhitecturali, David Latimer si Taylor Mallon, care au realizat un proiect de casa cu fronton, mizand pe linii clare si multa lumina. Locuinta are lucarne, iar ferestrele principale sunt din podea pana in tavan.
Grija pentru spatiu
La interior, totul este amenajat pe modelul open floor iar spatiile de depozitare sunt incastrate, pentru a castiga cat mai mult spatiu. Si arhitectii au mai folosit un truc pentru ca locuinta sa para mai spatioasa. Au amplasat livingul, mica bucatarie, dormitorul si baia pe niveluri diferite.
In mod clar, este o casa pentru doar doua persoane dornice de aventura, care vor sa petreaca mult timp in aer liber, cat mai aproape de natura. E ideala pentru aceasta perioada, cand vremea este frumoasa, precipitatiile lipsesc si lumina puternica a soarelul inunda interiorul aranjat cu stil.
Avantajele caselor mici pe roti
Casele pe roti au avantaje multiple, pe langa mobilitate. Foarte populare in Statele Unite, acestea nu au nevoie de autorizatie pentru a fi ridicate, costa mult mai putin decat cele obisnuite si se intretin mult mai usor.
In niciun caz nu trebuie confundate cu rulotele. Sunt infinit mai spatioase si ofera o serie de dotari suplimentare si un confort sporit. Rulotele sunt acele cusete pe care le prindem de masina si ne folosesc ca adapost in calatorie. Rotile caselor pe roti nu folosesc in transportul pe distante lungi, ci sunt acolo pentru a facilita pozitionarea casei, permitand deplasare de cativa metri.
Daca fortezi nota si vrei sa te folosesti de roti pe o distanta mult mai lunga, risti sa afectezi calitatea locuintei! Concluzia pe care o putem trage de aici este ca rotile, pe care le poti inlocui si cu picioare, nu au rol in transport, ci sunt acolo pentru a inlocui traditionala fundatie, explica arhitectii.
Surse: countryliving.com, alexandruguzi.ro.
Cititi si: Case care se pot muta. Confort in miscare, cu bani putini