Intr-un decor natural dintr-un colt de Franta rustica, aparitia unei case cu muchii ferme, rupta de peisajul arhitectonic traditional specifice satelor din apropiere, ridica imediat numeroase semne de intrebare. Dar dincolo de imaginea sa sobra si industriala, casa din imaginile de mai jos poarta dincolo de peretii sai metalici o poveste frumoasa.
Casa este alcatuita din doua containere maritime si a fost amenajata de o firma franceza de arhitectura la comanda unei scriitoare si sculptorite, Gabrielle Vella-Boucaud, care, dupa foarte multi ani de calatorii intr-un colt si-n altul al lumii, in cautarea inspiratiei, a vrut sa se stabileasca in Franta rurala. Din acest motiv, casa este sugestiv intitulata „ultimul voiaj”. Locuinta intinsa pe o suprafata de aproape 110 de metri patrati este plina de lumina si de sculpturile realizate de artista franceza, dupa cum vedem in imaginile preluate de pe site-ul Inhabitat.com
Ridicata pe piloni de fier, casa are in structura sa doua containere de metal: unul rezervat spatiilor propriu-zise de locuit, in vreme ce al doilea este rezervat activitatilor artistice ale proprietarei. Primul container este deschis spre exterior si privelistile superbe din jur printr-o terasa suspendata si batuta in scanduri de lemn si numeroase spatii vitrate, multe dintre acestea cu rol dublu de ferestre si usi.
La fel ca exteriorul, interioarele pastreaza aceeasi linie industriala, dar plina de energie. Tavanul a fost pastrat in forma originala, dar i-au fost adaugate grinzi metalice si numeroase tevi de ventilatie si becuri simple care atarna pur si simplu de sus. Peretii au fost acoperiti cu vopsea alba pentru a propaga lumina naturala si a forma un fundal perfect pentru numeroasele sculpturi din interior.
Dormitorul se afla chiar in mijlocul casei si are deschidere spre exterior printr-o alta terasa. Livingul, sufrageria si bucataria formeaza un spatiu deschis, in timp ce un birou restrans completeza spatiul din containerul de locuit. Mobilierul este simplu, degajand un aer rustic, in ton cu imprejurimile unde a fost amplasat „ultimul voiaj”. Intrarea se face tot printr-o terasa, flancata de alte sculpturi ale artistei.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: