Uneori fericirea sta la doar cativa metri deasupra pamantului, asa cum am vazut in multe exemple prezentate de noi aici. Oamenii aleg sa sparga tiparele nu doar prin locuinte mici, care sfideaza piata imobiliara prin costuri cu mult reduse, dar cu functii locative la fel de eficiente, ci si ridicandu-se la inaltime, la propriu, nu doar la figurat. In articolul ce urmeaza, preluat de pe site-ul Homedsgn.com, vedem cum visul unui batran german s-a implinit ajutat de un nepot de-al sau care a crezut in viziunea acestuia.
Casa din copac a fost construita in cartierul Zehlendorf din Berlin, o zona rezidentiala burgheza cu proprietati si gradini intinse. Initiativa i-a apartinut lui Hans-Joachim, dar cel care a pus-o in practica a fost nepotul sau Kolja, un dezvoltator imobiliar. Cei doi au vrut, mai intai de toate sa prezinte lumii un proiect in armonie cu natura inconjuratoare, o oaza urbana care sa ii inspire pe toti cei interesati in dezvoltarea durabila. Cu atat mai mult cu cat, pana acum, casele din copaci se regaseau indeosebi in mediul rural si in salbaticie, si nu intr-un mare oras.
Cum cartierul berlinez se invencineaza cu o padure si cu mai multe lacuri, cei doi au gasit aici mediul ideal pentru a-si implementa ideea. Dupa ce au studiat mai multe proiecte, cei doi, bunicul si nepotul, s-au oprit asupra unei structuri formata din doua elemente cubice separate, fiecare cu o suprafata de 21 de metri patrati. Practic, casa din copac s-a rupt in doua volume identice, fiecare construit la o inaltime de 2,6 metri deasupra pamantului. Doar una din case poate fi insa numita la propriu casa din copac deoarece scarile si terasa exterioara se sprijina pe tulpina unui stejar, in jurul careia s-a desfasurat partial constructia.
Interiorul scaldat in lumina naturala al celor doua case ofera tot ce isi poate dori cineva de la o locuinta moderna: o baie cu cabina de dus, o mica bucatarie, un colt cu rol de living si un spatiu pentru odihna. O terasa ofera o priveliste superba de la inaltimea de aproape trei metri si este un spatiu pentru relaxare optima, dat fiind mediul natural inconjurator. Interiorul este marcat de prezenta masiva a lemnului care, la exterior, se imbie armonios cu suprafetele metalice pentru un efect vizual deosebit.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: