Casele din lemn sunt cea mai buna alegere pentru cei care isi doresc o casa sanatoasa si nepoluanta. Cea din articolul de mai jos costa doar 8.800 de euro, pret la care se adauga costurile de transport si cele cu cazarea si hrana muncitorilor care asigura montajul.
Casa are o compartimentare simpla si clasica pentru o locuinta de mici dimensiuni. Livingul are aproape 15 metri patrati, iar bucataria adiacenta – 4,25 metri patrati. Zona de odihna este compusa din doua dormitoare ce au in jur de 7 metri patrati si sunt despartite de o baie.
Peretii au grosimea de 45 de milimetri, casa putand fi izolata pe interior (izolatie + rigips) sau pe exterior (izolatie + tencuiala decorativa). In cazul in care doriti sa fie izolata si sa ramana aspectul de lemn atat la interior cat si la exterior, exista varianta de perete dublu.
Din momentul semnarii contractului cu noi, te poti muta in casa ta dupa doar 2 – 3 luni. In fabrica, casa este produsa intr-o saptamana, iar montajul dureaza tot aproximativ o saptamana. Casele din lemn se pot executa în orice anotimp si au o garantie de 15 ani. 20% din costul materialelor se achita in avans, iar 80% – la livrare. Montajul se plateste la finalul lucrarilor.
Avantajele caselor din lemn
Pretul este cel mai puternic factor in decizia finala cu privire la tipul de casa construit. Casele din lemn sunt cu 30% – 40% mai ieftine decat cele din caramina, de exemplu, deoarece materialele folosite sunt mai ieftine, timpul de executie este foarte scurt, iar faptul ca acestea pot fi prefabricate intr-o mare masura face ca pretul sa fie si mai scazut.
Pe de alta parte, caramida si betonul au inceput sa piarda teren in fata locuintelor din lemn masiv. Lemnul este de 6 ori mai izolant decat caramida si de 15 ori mai izolant decat betonul, ceea ce conduce la importante economii de incalzire. Casele din lemn asigura un comfort termic excelent, ele fiind calduroase iarna si racoroase vara. Temperatura peretilor – chiar si iarna – este de 18 grade comparativ cu 5 grade la peretii din zidarie. Datorita unei inertii termice foarte mici, o casa din lemn se incalzeste imediat, chiar si in timpul iernii dupa o pauza foarte mare.
Casele din lemn sunt flexibile şi uşoare, si nu sunt periculoase in caz de cutremur. Principiul de transmitere al greutatii este acelasi cu cel al structurilor in cadre, cu diferenta ca materialul folosit este lemnul, care este mult mai elastic comparativ cu materialele de constructii clasice. Acest fapt, impreuna cu greutatea proprie redusa permite constructiilor executate pe structura de lemn sa reziste la seisme cu magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.
Sursa: casedinlemn.com