Casele din lemn masiv castiga tot mai mult teren, in ultimii ani, in fata celor din caramida si beton, gratie unei eficiente energetice superioare si unor costuri ceva mai mici. Cea prezentata in acest articol are un pret de 21.200 de euro, care include kit-ul locuintei, invelitoarea de acoperis si montajul.
Vorbim despre o casa din lemn de brad uscar, cu dimensiuni de 9 metri x 8 metri + terasa de 9 metri x 2 metri. Are o compartimentare simpla, compusa din living cu bucatarie open space si doua dormitoare confortabile, despartite de o baie. Este o locuinta mica si cocheta, ideala pentru un cuplu sau o familie cu un copil.
Peretii au o grosime de 45 mm, iar imbinarea se face prin dublu nut și dublu feder. Casa poate fi izolata ulterior pe interior (izolatie+rigips) sau pe exterior (izolatie+tencuiala decorativa). In cazul in care doriti sa fie izolata si sa ramana aspectul de lemn atat la interior cat si la exterior, exista varianta de perete dublu.
Metoda de plata este urmatoarea: avans de 20% din costul materialelor, 80% din costul materialelor – la livrare, iar costul montajului se achita in ultima zi de lucrari. La cerere se pot face orice modificari doreste viitorul proprietar (dimensiune, compartimentare, aspect etc). De asemenea, acesta poate trimite o schita simpla, facuta de mana, cu ceea ce isi doreste de la viitoare locuinta, iar firma care o construieste va avea grija sa ii puna in practica ideile.
Casele din lemn sunt durabile
In pofida prejudecatilor, calitatile principale ale lemnului raman elasticitatea si durabilitatea. Exista parerea preconceputa ca lucrurile facute repede nu sunt durabile. Ipoteza este, insa, contrazisa de bisericile de lemn mai vechi de un mileniu din nordul Europei si zecile de milioane de locuinte din lemn construite in tarile occidentale. Exista la noi, dar mai ales in Germania si Austria, case din lemn care au o varsta de peste 100 de ani.
Iar in SUA, peste 90% din locuintele unifamiliale sunt construite din lemn, placate cu placi aglomerate sau cu placi de gips carton. Structura acestor case este gandita si proiectata ca un sistem spatial de cadre elastice, consolidate cu piese metalice speciale.
Spre deosebire de locuintele din caramida si beton, cele din lemn „respira“ si implicit constituie o sursa de „liniste“ si „echilibru“. Lemnul este un element natural si ecologic. Într-o casă din zidărie poate apărea igrasia, condensul, pe cand o casă de lemn „respiră” şi nu suferă din cauza vaporilor.
Sursa: casadinlemn.com
Cititi si: Casuta in copac. Cat costa si ce durata de viata are