Construita in 1893, cladirea din lemn cu mansarda a servit drept scoala pentru o comunitate din statul american New York vreme de cinci decenii. In anii ’50 ai secolului trecut a devenit o biserica, fiindu-i adaugata clopotnita de pe acoperis. Biserica a functionat pana in anul 2000 cand a fost abandonata, stare in care a ramas pana in anii 2012. Atunci, doi localnici au cumparat cladirea si au renovat-o, transformand-o intr-o pensiune turistica. Pozele din materialul de mai jos au fost preluate de pe site-ul Huffingtonpost.com
La exterior, cladirea a ramas aproape neschimbata, in vreme ce in interior toate ideile de remanejarare au avut in centru conservarea aerului istoric pe care il degaja vechea scoala rurala pe fiecare metru patrat. Designerii au pastrat podeaua originala din lemn masiv, integrand in decor piese de mobilier si elemente decorative care amintesc de vechea tabla de la scoala. Mai mult decat atat, aproape toate piesele de mobilier, inclusiv canapalele din piele, au fost facute la comanda, de mesteri artizani, astfel incat sa se plieze pe acelasi aer vintage. Ferestrele mari, de o parte si de alta, ajuta si ele la propagarea unei atmosfere romantice, prin jocuri de umbre si lumini. Vechile usi din lemn au fost pastrate intacte, cu urme ale timpului care au trecut peste ele inca vizibile.
Nivelul principal gazduieste incaperile de zi, unite intr-un singur spatiu deschis. Pe un perete care margineste livingul, concentrat in jurul a doua canapele din piele, troneaza o tabla neagra autentica. Bucataria utilata complet a fost amplasata intr-o camera separata, care se deschide in apropierea salii de mese. De aici, o scara din lemn duce la etaj unde se afla doua dormitoare, simplu amenajate, dar radiind aceeasi atmosfera clasica, plina de liniste. O baie in contraste puternice intre alb si negru completeaza spatiul de la mansarda. Casa amenajata in vechea scoala poate fi inchiriata, dar noii proprietari au scos-o si la vanzare, pentru aproape 650.000 de dolari.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: