Locul de vis din România care i-a fascinat pe mulți turiști. Casa Fluturilor de la Praid, locul unde supraviețuiesc sute de fluturi multicolori și spectaculoşi. Casa este deschisă de mai bine de 10 ani și este singura expoziţie permanentă de la noi din țară. Iată câteva imagini inedite din interiorul casei!
Casa Fluturilor de la Praid – un loc de poveste
Frumuseţea a prins aripi în județul Harghita! Casa Fluturilor de la Praid atrage anual mii de turiști, care vor să aibă parte de o experiență asemănătoare cu cea din grădinile tropicale de pe hotare. Acest loc din România este ceva unic și a fost inspirat după o locație celebră din Londra. Este o construcție nouă și modernă!
A fost înfiinţată de doi români care au trăit în Londra
Casa Fluturilor din Praid a fost deschisă în urmă cu mai bine de 10 ani și este vizitată atât de români, cât și de turiștii străini. Este singura expoziție permanentă din România, pentru că acolo se regăsesc sute de specii de fluturi. Vedeta casei este fluturele Atlas. Este cel mai mare fluture de noapte din lume, iar turiștii îl admiră în număr mare atunci când vizitează acest loc mirific.
Și-au extins afacerea
“Când am venit acasă, am înfiinţat aici Casa Fluturilor din Praid. Nu aşa am început, căsuţa era mai mică, dar, mulţumită vizitatorilor, am mărit încăperea şi afacerea”, a declarat Melania Kilyen, administrator, potrivit Observator News.
“Deschiderea unei astfel de expoziţii la prima auzire poate să pară simplă, dar se ascund în ea multe dificultăţi. Pe parcursul expoziţiei de două luni am adunat cu hărnicie experienţă, adică cum trebuie clociţi aceşte fluturi, cu o cromatică minunată, sosiţi de la multe mii de kilometri distanţă, cum pot fi menţinuţi în viaţă, respectiv modul de inducere spre nutriţie, în aşa fel încât aceste cicluri să fie interesante, senzaţionale şi pentru vizitatori.
Încurajaţi de succes şi posedând experienţa dobândită am decis ca în anul 2012 să construim la Praid prima casă de fluturi permanentă din România”, dezvăluie proprietarul Casei cu Fluturi din Praid, Kilyén Barna.
Turiștii care ajung acolo sunt impresionați de fluturii din acest loc și spun că nu au mai văzut niciodată ceva asemănător.
“Superb, trebuie să fim foarte atenţi, nu am văzut niciodată aşa ceva. Nici la Viena când am fost, nu am fost să-i văd, dar aici mi-a plăcut foarte mult. E superb, merită stat şi merită venit”, a spus o turistă din Viena.
Cât costă intrarea
Pentru adulți, prețul unui bilet de intrare costă doar 12 lei. Copiii și studenții trebuie să plătească, în schimb, suma de 8 lei pentru a intra în Casa Fluturilor de la Praid. Este singura expoziție de la noi din țară unde fluturii pot fi văzuți atât de aproape.
Pentru cei care nu știu, fluturii din acest loc provin din fermele din America de Sud, Asia și Africa. În fiecare săptămână, în România ajung crisalide, iar acestea se dezvoltă în incubatoare. La final, ele devin fluturi spectaculoși, în diverse culori.
Nu doar la noi există o asemenea casă. Mai este și cea din Viena, Schmetterlinghaus, sau cea din statul Floria, SUA, și anume Butterfly World.
Sursa foto: butterflyhouse.ro/ Adevărul