O familie cu un copil se poate acomoda perfect intr-o casa cu doua dormitoare precum cea care v-o prezentam in acest articol. Are o suprafata construita de 110 metri patrati plus o terasa pentru zilele insorite.
Suprafata desfasurata ajunge la 135 de metri patrati. Intrarea in locuinta se face pe un hol de 5,90 metri patrati, din care se ajunge in cea mai spatioasa incapere a casei – livingul de 33 metri patrati. Bucataria nu este nici ea mica, avand 12,25 de metri patrati si putand fi utilata cu tot ce trebuie, in functie de gusturile viitoarilor proprietari.
Pentru zona de odihna, arhitectii au rezervat doua camere cu suprafete egale: 14 metri patrati. Una va fi rezervata copilului, iar cealalta va deveni dormitor matrimonial. Daca, de exemplu, unul dintre adulti lucreaza de acasa in aceasta perioada, aici poate fi amplasat si un mic birou langa una dintre ferestrele mari ale camerei.
Un proiect original
Casa cu doua dormitoare evoca un stil cunoscut, o entitate tip casuta din povesti, explica arhitectii. Desi simpla, casa proiectata nu este una clasica. Este un proiect original adaptat in primul rand personalitatii beneficiarului si, desigur, locului unde se ridica. S-a pus accent pe deschiderea spre exterior prin incaperi cu priveliste in curte, s-a ales o cromatica neutra, un acoperis definitoriu si o terasa pentru a spori confortul.
Arhitectii care au realizat proiectul ofera consultanta pe durata constructiei, prin urmarirea evolutiei lucrarilor de santier si adaptarea planurilor tehnice daca este nevoie, expertize tehnice si dirigentie de santier. Compania respectiva asigura si executia constructiei fie ea la rosu sau la cheie, la cele mai inalte standarde.
Intreaga echipa are o experienta in realizarea a peste 500 de proiecte structuri diverse: beton armat, otel, zidarie, lemn. P returilede realizare a constructiilor „la rosu” (materiale + manopera) se incadreaza intre 180 – 250 euro/ mp + TVA. Pretul pe metru patrat la cheie este aproximativ 450 de euro, dar poate ajunge si la 700 euro / mp daca se solicita marmura, fotovoltaice sau vitralii.
Sursa: casatamultvisata.ro
Cititi si: Casa traditionala renovata. „Bijuteria” autentica de la Maldaresti
Cititi si: Casa cu mansarda care poate fi construita cu bani putini