Casele in stil traditional atrag atentia prin simplitate si frumusete si sunt exact ceea ce cauta cei care isi doresc sa traiasca intr-o zona linistita. Nici cea prezentata astazi nu poate trece neobservata. Pare mica, dar la interior veti descoperi ca are tot spatiul necesar unei familii cu doi copii.
Proiectul arhitectilor implca ridicarea unei constructii cu un living spatios, trei dormitoare incapatoare, o bucatarie si doua bai. Casa are o suprafata utila de 105 metri patrati si una construita de 124 metri patrati.
Pentru ca totul sa fie perfect, ideal ar fi sa aveti un teren generos intr-o zona verde, departe de viata agitata din mediul urban. O astfel de casa este, practic, o oaza de liniste si relaxare dupa orele agitate din trafic sau de la job si meritati sa beneficiati de tot confortul pe care vi-l ofera.
Camere si ferestre mari
Livingul si cele trei dormitoare pot fi amenajate minimalist pentru a lasa suficient loc adultilor care vor sa se relaxeze, dar si copiilor care doresc sa se joace. In cei aproape 29 de metri patrati din camera de zi pot fi asezate o canapea confortabila, o masa cu fotolii sau scaune si, in fata lor, o plasma de dimensiuni impresionante.
Cu suprafete cuprinse de 12,3 mp, 13,1 mp si 16,1 mp, cele trei dormitoare sunt mai mult decat suficiente pentru zona de dormit. Cei doi soti se pot instala in cel mai mare dintre ele aflat in partea stanga din casa, undeva in spatele imobilului.
Copiii vor avea de optat intre cele doua camere mai mici, dar cu suprafete similare, astfel ca nu vor exista discutii cand parintii vor decide ce camera primeste fiecare.
Materiale naturale, costuri mici
O casa precum aceasta poate fi construita din materiale naturale. Fie ca vorbim de baloti de paie sau de lut, o astfel de locuinta va fi un mediu sanatos pentru intreaga familie.
Materialele naturale, cum sunt piatra, lemnul, paiele si pamantul, nu numai ca nu sunt toxice, ci ele imbunăatatesc calitatea vietii. Stabilitatea chimica a pamantului, de exemplu, cuplata cu evolutia noastra impreuna cu el ca parte a vietii de zi cu zi, sugereaza cat de sigur este acest material. Este cel mai putin probabil ca pamantul sa stimuleze infectii bronhice, probleme alergice, iritatii ale pielii sau alte sensibilitati la substante chimice.
Argila este, de fapt, cunoscuta pentru proprietatile curative, un material care a fost de mult timp pretuit pentru abilitatea de a absorbi toxinele.
Referitor la costuri, acestea sunt foarte mici. Odata ce va asigurati ca aveti terenul, fundatia si utilitatile platite, un buget de pana in 10.000 de euro este sufcient pentru a ridica locuinta si a realiza o parte dintre finisaje.
Surse: casapost.ro, colibaverde.ro
Cititi si: O casă fără cusur, 100% tradițională. Aflată lângă București, este un exemplu de bun gust