O locuinta dotata cu sisteme independente de procurare a apei si de producere a energiei electrice si termice necesare genereaza economii importante an de an. Aceste sisteme sunt tot mai diversificate si mai raspandite si reprezinta o investitie durabila, care se amortizeaza rapid.
Ideea de casa independenta de retelele de utilitati este potrivita pentru cei care doresc sa construiasca in zone in care, din diverse motive, nu exista acces la aceste retele sau pentru cei care vor sa scape pentru totodeauna de grija facturilor lunare pentru apa, curent si caldura.
Alimentarea cu apa potabila se poate face printr-un put forat la o adancime de 60 de metri. De altfel, gasiti pe piata pompe de apa cu orice adancime sau debit in functie de nevoie.
Puteti continua cu realizarea unui sistem propriu de canalizare conectat la o mini-statie de epurare.
Pentru producerea energiei electrice, aveti posibilitatea instalarii de panouri fotovoltaice.
In cele din urma, pentru a avea caldura fara a fi dependent de reteaua de distributie de gaz, sunt mai multe posibilitati, de la centrale pe lemne sau pe peleti, la instalarea unei pompe de caldura sau a panourilor solare.
Avantajele casei independente
Costurile implementarii unui sistem care sa integreze astfel de solutii pentru asigurarea tuturor utilitatilor nu sunt mici, dar trebuie sa tineti cont ca se scad astfel costurile de racordare la retelele de utilitati, care nu sunt nici ele neglijabile.
Prin adoptarea acestui model, o casa ar putea fi amplasata „in camp”, la , si ar dispune de apa, energie electrica si termica din surse proprii.
Astfel economiile incep deja din momentul achizitionarii terenului. Un teren aflat intr-o zona fara acces la utilitati ar putea costa cu pana la 50% mai putin fata de unul care ar avea acces la retelele de apa, electricitate, gaze si canal.
Sursa: imobiliare.ro
Sursa foto: YouTube.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: