Aceasta vila conceputa parca pentru a oferi placerea locuirii pe fiecare centimetru, cu multa creativitate, axata insa pe confort si spirit practic, este, in mod surprinzator rezultatul unui proiect de extindere a unei case clasice. Va prezentam Casa Origami – proiect inedit de locuinta de lux fara costuri extravagante.
Autorii sunt arhitectii Calin Radu si Dan Enache, a caror firma, Lama, semneaza proiecte ale unor localuri deosebite din Bucuresti, precum Origo Coffee Shop, Point, Shift, Pukka Tukka sau gradina clubului Control.
Casa Origami se afla in Otopeni si se prezinta astfel dupa o munca de doi – trei ani la proiectul de extindere.
„Conceptul se bazeaza pe ceea ce am gasit aici. Este vorba despre o casa traditionala, asa ca noi am initiat un dialog, chiar si formal, urmarind niste linii de geometrie plata, contemporana. Extinderea a dus la formarea unui living pentru ca aceasta a fost vointa proprietarului. Ideea casei a fost de a duce interiorul spre exterior, sa avem această continuitate de casa veche-casa noua”, spune Calin Radu, pentru zf.ro.
Livingul exterior dorit de proprietar a luat forma contemporana a unei creatii origami din beton, atasata la structura initiala. Structura veche si cea noua sunt unite pentru continuitate de o punte de lemn, prelungita in afara pentru piscina si terasa cu jardiniera, arata archdaily.com.
Vechea casa, in suprafata de 100 de metri patrati, cuprindea un beci, parter, etaj si pod, unde au fost amenajate spatiile interioare necesare unei locuinte de familie.
La parter se afla salonul cu semineu, prelungit cu terasa partial acoperita din extensie, alturi de bucatarie, camera de luat masa, foier, o baie si un dressing.
Salonul este un spatiu dinamic, cu tavan inalt si multiple perspective spre exterior.
Cel de-al doilea nivel si podul au fost regandite ca mansarda, ce adaposteste dormitorul matrimonial, cu baie si un dressing mare, un dormitor pentru oaspeti si dormitorul copiilor, despartite de o alta baie.
Din dormitorul copiilor se poate urca pe o scara intr-o camera de joaca. Subsolul adaposteste o pivnita si o camera pentru utilitati. La cererea proprietarului, a fost proiectat si un garaj exterior pentru sase masini.
Arhitectii atrag atentia ca proprietarul si-a dorit anumite lucruri, dar in mod pragmatic, fara a fi dispus la extravagante in ceea ce priveste costurile.
„Aceasta nu este o lucrare care a beneficiat de un buget infinit. Arata insa ca o casa de milioane”, spune Dan Enache.
Surse: zf.ro, archdaily.com
Surse foto: lama.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: