Atunci cand vrei sa te rupi de gloata, idei sunt destule. Trebuie doar sa vrei si sa iti pui un pic mintea la treaba. La fel a facut si un englez, un prosper om de afaceri in domeniul materialelor de constructii, care a vrut o casa diferita la Londra, acolo unde detine si un depozit. Nu i-a luat mult pana a descoperit o veche barja care circula pe unul din canalele orasului si a reconditionat-o, transformand-o intr-o veritabila casa plutitoare.
Lee Thornley spune ca a fost motivat sa gaseasca o locuinta alternativa din cauza chiriilor prea mari din capitala britanica, dar si a preturilor ridicate practicate de hoteluri. „Preturile la imobiliare in Londra sunt mult prea mari, pana si pentru cei ca noi care castigam un salariu decent. Aveam nevoie de o locuinta, aproape de locul de munca, pentru cele cateva zile pe saptamana cat ma aflu in Londra. Asa ca mi-am construit eu un cuib trasnet”, a declarat omul de afaceri ziarului The Guardian.
Omul de afaceri a angajat un designer pentru a schimba integral fata vechii barci. Barja lunga de 14 metri a fost renovata, interiorul fiind captusit cu scanduri de lemn refolosite, vospite in alb, si a fost bine izolata termic. Podeaua a primit o instalatie de incalzire, o soba pe lemne isi face si ea treaba, mobilierul vintage a fost cumparat la o licitatie in Danemarca, baia a fost decorata cu faianta cu motive orientale, iar perdele din panza separa dormitorul de living. Soba pe lemne a fost atat de grea incat a fost nevoie de bucati de beton amplasate in cealalta parte a barcii pentru a o echilibra. Casa plutitoare a fost ancorata pe canalul Regent, in estul Londrei, la doi pasi de un depozit al firmei detinute de Lee.
Omul de afaceri spune ca locuinta lui plutitoare, evaluata dupa renovare la circa 130,000 de lire sterline, atrage toate privirile. „Nici nu-mi dau seama ca locuiesc intr-un oras. S-a format chiar o mica comunitate a oamenilor cu barci, ne strangem la cate un pahar sa socializam. Singurul dezavantaj este ca nu prea ma bucur de intimitate, iar dimineata ma trezesc biciclistii care claxoneaza pe traseul lor care serpuieste de-a lungul canalului”, povesteste el.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: