O casa traditionala spatioasa, cu toate anexele gospodaresti necesare, este visul oricarui roman care a ramas atasat de mediul rural si de valorile acestuia. O echipa de arhitecti experimentati a realizat un proiect de locuinta care ne duce aminte de casele satenilor ceva mai instariti, din vremea copilariei la bunici.
Asa cum stim cu totii, din casa taraneasca nu pot lipsi, sub nicio forma, prispa, podul, camara si beciul . Asa ca arhitectii care au proiectat casa Dragus au avut grija sa gaseasca spatiul potrivit pentru toate aceste incaperi care fac ca locuinta sa pastreze “parfumul” vremurilor de odinioara.
Potrivit acestora, a trai intr-o asemenea casa inseamna “a trai in constiinta unui destin emanat din vesnicie, a pastra valorile si traditiile culturale”.
Demisol spatios si pod locuibil
Prezentarea casei incepe cu demisolul, unde au fost amenajate camara si beciul, care au impreuna 24 de metri patrati. La parter se afla livingul, bucatarie si locul pentru luat masa, cu o suprafata totala de aproape 33 de metri patrati. Tot aici este si baia mica, care are 3,60 metri patrati. Nu trebuie uitata nici prispa, pentru care proiectantii au alocat 10,40 metri patrati.
Podul tradtional a fost compartimentat inspirat, pentru a face loc celor doua dormitoare care nu sunt deloc mici. Fiecare are cate 17,30 de metri patrati. Cei care aleg sa se odihneasca aici au la dispozitie si o baie de 5,60 de metri patrati, cu tot confortul necesar.
Poate fi folosita si ca pensiune
Casa Dragus poate fi utlizata drept casa de vacanta sau chiar ca pensiune. Daca faceti o pensiune care se incadreaza in tiparele arhitecturale locale, aceasta nu degradeaza cu nimic peisajul cultural si nici pe cel natural.
In felul acesta, le puteti oferi turistilor o perspectiva asupra satului, asupra comunitatii respective, mai apropiata de identitatea locului.
Sursa: casamultvisata.ro
Cititi si: Trei case frumoase pana in 40.000 de euro
Cititi si: Casa Danei Rogoz din satul Viscri